Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe gel die fruitrot vertraagt

Een Chileense onderzoeker heeft een nieuwe hydrogel uitgevonden die fruitrot tot drie weken vertraagt en zal bijdragen tot een vermindering van de voedselverspilling.

De hydrogelverbinding, die de groei van schimmels afremt, zal miljoenen dollars aan verliezen door rotting in de fruitexport voorkomen. De nieuwe stof is ontwikkeld door een onderzoeksteam onder leiding van dr. Sara Cuadros van de Universidad Católica del Maule (UCM).

Alles hangt af van de bewaartemperatuur, maar als het fruit koud wordt bewaard, vertraagt de hydrogel het begin van rotting met minstens drie weken. Als er een onderbreking is in de koudeketen, blijft de bescherming nog één of twee weken behouden", aldus dr. Cuadros. 

Volgens de wetenschapper wordt de verbinding, gebaseerd op polymeren en natuurlijke extracten met schimmelwerende eigenschappen, gebruikt aan de binnenkant van zakken die worden gebruikt voor het verpakken van druiven. De beschermende werking wordt geactiveerd na het verpakken en komt geleidelijk vrij tijdens het vervoer.

Bron: blueberriesconsulting.com

Publicatiedatum: