Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedselprijsinflatie in het VK bereikt nieuw record van 14,7%

Voedingsmiddelen waren in oktober jl. 14,7% duurder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat schrijft onderzoeksbureau Kantar bij de publicatie van haar nieuwste analyse van de verkoopcijfers van supermarkten in het Verenigd Koninkrijk, zo schrijft Agroberichten Buitenland.

Consumenten in het VK bezuinigen meer op hun boodschappen. De verkoop van huismerkproducten is met 10,3% gestegen, terwijl de verkoop van merkproducten met maar 0,4% is gestegen. Kantar stelt dat de verschuiving naar huismerkproducten nog steeds versneld toeneemt. De verkoop van het meest goedkope segment huismerkproducten is met maar liefst 42% gestegen. 

De prijsvechters Aldi en Lidl zagen de grootste omzetgroei. Aldi was in oktober de snelst groeiende supermarktketen. Aldi en Lidl hebben hun omzet het afgelopen jaar met respectievelijk 22,7% en 21,5% vergroot. Hun marktaandelen waren in de 12 weken tot aan 30 oktober respectievelijk 9,2% en 7,2%. 

Tesco, de grootste supermarktketen in VK, had in de laatste 12 weken tot aan 30 oktober een marktaandeel van 27,0% na een verkoopgroei van 3,1%. Van de grootste vier supermarkten had ASDA met 5,3% de grootste omzetgroei. De marktaandelen van Sainsbury’s, Asda, en Morrison’s waren in de 12 weken tot aan 30 oktober respectievelijk 14,9%, 14,3%, en 9,0%. 

Volgens Kantar worstelen 27% van de huishoudens in het land met de financiën, twee maal zoveel als vorig jaar. 

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: