Superunie

Afgelopen week bezochten Cindy Verhoeven (manager Duurzame Handel) en Bjorn Huethorst (inkoper Groente & Fruit) onze bananenleverancier Fyffes in Colombia. Ze gingen in gesprek met de exporteurs en boeren over leefbaar loon voor bananenarbeiders. Cindy: “In openheid praten over de hoogte van salarissen is niet vanzelfsprekend, maar door onze langdurige relatie hebben we dit gevoelige onderwerp bespreekbaar gemaakt. Het werd erg gewaardeerd dat we de lokale omstandigheden kwamen ervaren”.
 
Initiatieven om een beter loon in de grootste bananenexportregio’s te realiseren, kwamen in het verleden moeizaam op gang. Om hierin verschil te maken, is Superunie in 2019 – samen met andere supermarkten – het ‘Bananenproject’ gestart. Ons doel is duidelijk: in 2025 willen we het verschil tussen het huidige loon en leefbaar loon met ten minste 75% verminderen.
 
Benieuwd naar onze aanpak? Lees verder op onze website > https://lnkd.in/gds37rV2 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.