Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bemoedigende vraag vanuit de horeca, maar de retail vertraagt"

Royal Gastro Frischcenter betrekt leeuwendeel assortiment op Fresh Park Venlo

Sinds augustus van dit jaar is de nieuwe groothandel Royal Gastro Frischcenter te vinden in de wijk Holsterhausen in het Duitse Herne. "We hebben een bestaande groothandel overgenomen en zijn nu bezig het assortiment en het klantenbestand stap voor stap uit te breiden", legt Bariş Korkmaz, assistent van bedrijfsleider Dr. Hasan Kemal Arslan, uit.

Tot de klantenkring van de nieuwe groothandel behoren eigen supermarkten, banketbakkers en restauranthouders in heel Noordrijn-Westfalen. "Het merendeel van onze klantenkring koopt de producten ter plekke bij ons in de afhaalmarkt, maar we bezorgen ook. De horeca doet het momenteel bijzonder goed, maar de vraag in de de grote en kleinere supermarkten daalt zienderogen. Je kunt gewoon merken dat de hoeveelheid die per klant wordt gekocht, door de huidige omstandigheden afneemt," merkt Korkmaz op.

Aanbodtekort voor komkommers
Het leeuwendeel van het assortiment wordt betrokken van vaste leveranciers op het naburige Fresh Park Venlo. Korkmaz: "Komkommers zijn momenteel moeilijk verkrijgbaar, omdat het Nederlandse seizoen op zijn einde loopt en Spanje nog niet in de gebruikelijke mate op de markt vertegenwoordigd is. Daarentegen kunnen we ons tomatenassortiment nog steeds zonder problemen leveren. Wat de vraag betreft, hebben wij de laatste tijd veel aardbeien en meloenen kunnen verkopen, die nodig zijn als ondersteunend fruit in de zoetwarenindustrie. We bieden ook ongewone en exotische artikelen aan, zoals cherimoya en cactusvijgen, als aanvulling en voornamelijk op bestelling, maar deze producten worden minder afgenomen binnen onze klantenkring."

Uitbreiding van het verpakkingsassortiment
De komende jaren wil het jonge bedrijf de klantenkring en het aanbod waar mogelijk uitbreiden. "Regionale catering is een sterk afzetkanaal gebleken en we willen deze markt graag verder benutten. Ondertussen hebben we ook gemerkt dat verpakkingsmaterialen, vooral karton en papier, goed ontvangen worden door onze klanten. We zijn dan ook van plan om ook dit assortiment verder uit te breiden", besluit Korkmaz.

Voor meer informatie:
Bariş Korkmaz
Royal Gastro Frischcenter GmbH
Dorstener Str. 360
44653 Herne, Duitsland
Tel.: +49 (0)2325 952 59 84
info@royalgastrocenter.de
www.royalgastrocenter.de

Publicatiedatum: