Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lineage Fresh

"Optimaliseren van transport en opslag van AGF om verspilling tegen te gaan"

Elk jaar bederft meer dan een derde van alle geoogste voeding voordat het kan worden afgezet, en groenten en fruit vormen het grootste deel van dit bederf. "Om dit probleem te bestrijden en een nieuwe norm te stellen in de koelketen, heeft Lineage geïnvesteerd in oplossingen die het transport en de opslag van groenten en fruit optimaliseren en tegelijkertijd verspilling helpen elimineren. Wij noemen deze dienst Lineage Fresh," zegt Jim Henderson van Business Development. Lineage heeft al tientallen jaren ervaring in koelopslag en gebruikt deze ervaring om ervoor te zorgen dat groenten en fruit veilig op tafel komen.

Wat is Lineage Fresh?
De faciliteiten en teamleden van Lineage Fresh werken hard om ervoor te zorgen dat groenten en fruit en andere verse producten vers blijven, helemaal tot aan de eettafel.

Lineage Fresh is een combinatie van drie dingen: koelfaciliteiten die speciaal zijn ontworpen voor AGF, een team van experts die deze business begrijpen en diensten met toegevoegde waarde die ervoor zorgen dat de producten van de klanten vers blijven tot op de tafel van de consument.

Waarom was het belangrijk voor Lineage om deze service aan zijn klanten te bieden?
"We hebben Lineage Fresh gecreëerd als reactie op de feedback van onze klanten. Nadat we in 2021 Sun Valley Cold Storage en Kloosterboer Group in de Lineage-familie hadden opgenomen, die hypermoderne activa en jarenlange ervaring in de AGF-sector meebrachten, hebben we een deskundig team aangenomen en zijn we gesprekken gaan voeren met onze klanten over wat het bedienen van hun behoeften voor hen betekent. Het werd heel duidelijk dat deze business anders is, de verwachtingen zijn anders en als we wilden dat onze klanten zich op hun gemak voelden door hun producten aan ons toe te vertrouwen, dan moesten we een service creëren die volledig gericht is op het behandelen, opslaan en vervoeren van AGF."

Wat is er speciaal aan een Lineage Fresh-faciliteit?
"De Fresh-opslagruimtes van Lineage zijn uniek omdat ze binnen elke faciliteit meerdere unieke temperatuurzones aanhouden. Veel van onze faciliteiten hebben enorme kamers met 10.000 plus pallets die op dezelfde temperatuur worden gehouden, maar er is een andere filosofie bij Fresh. Voor Fresh-faciliteiten hebben we meerdere zones nodig voor verschillende producten met verschillende temperatuureisen. Bovendien moeten de faciliteiten diensten met toegevoegde waarde bieden, zoals ompakken, koelbehandeling, fumigatie en andere diensten die deze producten nodig hebben. Wat ten slotte de infrastructuur betreft, is het essentieel dat er ethyleenwassers zijn om ervoor te zorgen dat de producten vers blijven. Dit zijn diensten die diepvriesfaciliteiten doorgaans niet nodig hebben, terwijl ze voor een Lineage Fresh-faciliteit van cruciaal belang zijn."

Wat zijn enkele van de belangrijkste verschillen waardoor Lineage Fresh de beste keuze is voor zijn klanten?
"Onze binnenkort te openen Savannah Fresh-faciliteit ligt bijvoorbeeld op minder dan 8 km van de haven. Die nabijheid van de haven is essentieel, vooral bij de bewerking van groenten en fruit. De omvang en reikwijdte van ons netwerk is ook een enorm voordeel voor onze klanten, waardoor ze meer producten op meer markten kunnen krijgen dan ooit tevoren."

"Uiteindelijk kun je al deze dingen hebben; de infrastructuur, de nabijheid van havens, alle temperatuurzones, maar het belangrijkste is de expertise en de focus om het product door die toeleveringsketen te beheren. Ons Lineage Fresh-team is ongeëvenaard als het gaat om het beheer van deze producten."

Welke diensten met toegevoegde waarde biedt Lineage Fresh om groenten en fruit vers te houden?

  • Fumigatie
  • Voorkoeling
  • Ompakken en verpakken in zakken
  • Faciliteiten onder douanetoezicht/CBP
  • Herverpakking, herconditionering en restyling

Wat is de volgende stap voor Lineage Fresh?
"De toekomst van Lineage Fresh is wereldwijd. Op dit moment richten we ons op de eindmarkt in de VS en Europa. Naast onze uitbreiding in Swedesboro, NJ die in januari 2023 online komt, samen met Lineage Fresh Savannah, spreken we met klanten over extra locaties aan de westkust in de VS. Als je dan kijkt naar de omvang van onze faciliteiten, zie je dat we de stukken samenvoegen om onze klanten wereldwijde Fresh-oplossingen te bieden om hun producten te beheren, vertragingen te beperken, de houdbaarheid te verlengen, producten verser te houden in de hele toeleveringsketen en ze sneller op de markt te brengen," aldus Henderson.

Voor meer informatie:
Jim Henderson
Lineage
+1 800 678 7271 
www.lineagelogistics.com 

Publicatiedatum: