"Eenmaal gekalibreerd, ingesteld en getest, is de machine zeer gebruiksvriendelijk en past ze zich aan de grootte van de te verpakken groenten aan", zegt Christopher Bernardi, van het Italiaanse Bernardi, over de AV550 flowpackmachine van GNA die het sinds december 2021 in gebruik heeft. 


De AV550 flowpackmachine van GNA (Foto: GNA) 

Bernardi srl en Azienda Agricola Bernardi werden opgericht in 1953 in Rimini, in het hart van Romagna, en zijn gespecialiseerd in de teelt en verwerking van groenten en fruit. Met meer dan zestig jaar ervaring in de sector zijn ze een gevestigde waarde in de groothandelsaankoop van groenten en fruit van topkwaliteit. Het bedrijf let op de kleinste details bij de verwerking en verpakking van elk product. "De AV550 wordt gebruikt voor het hele assortiment brassica's – bloemkool, broccoli, savooiekool en zuurkool, zowel heel of gesneden – en voor miniverpakkingen met een vast gewicht van 2,5 kg, met krimpfolie. We gebruiken de machine ook voor salades in zakken met macroperforatie en op aanvraag eveneens voor meer nichelijnen met één of twee groenten, met krimpfolie."

GNA geeft aan dat machines zoals de AV550 juist gemaakt zijn om losse producten te verpakken zonder trays. Ze kan verschillende soorten materialen gebruiken voor flowpack- en krimpverpakkingen.

Krat met zero residu broccoli (Foto: Bernardi) 

"De verpakkingsmachine is ook snel en veelzijdig: ze is dubbel zo snel als handmatige verwerking en ze kan met verschillende verpakkingsmaterialen werken. Het is eigenlijk een machine voor een specifiek doel, maar de toepassingsgebieden zijn ruim", legt Bernardi uit. "De machine past zich aan onze behoeften aan, met name voor bloemkool: er is immers een tweede band in het bovenste gedeelte, een hulpmiddel specifiek voor ronde producten. Het voorkomt dat de groente begint te rollen en beschadigd raakt."

Zero residu savooikool en witte kool (Foto: Bernardi)

"We krijgen gewone en buitengewone ondersteuning voor de zeer efficiënte en snelle machines", zegt de veiligheids- en onderhoudsmanager van Bernardi, die regelmatig contact heeft met GNA. "In dit geval is de geografische nabijheid tussen onze bedrijven een bijkomend voordeel. Ongeveer elke zes maanden voeren de technici van GNA een controle uit, maar in het geval van specifieke afwijkingen komen ze eventuele defecten onmiddellijk herstellen. Tot nu toe hebben we in dit eerste jaar geen enkele ongeplande downtime gehad." 


Krat met zero residu oranje bloemkool (Foto: Bernardi)

Belangrijkste technische gegevens van de AV550
De AV550 is in staat om diverse bulkproducten te verpakken in flowpack en krimpfolie, en ook trays van 20x30, 30x40, 30x50 cm. Ze haalt een maximale snelheid van 60-70 cycli per minuut, met een elektrische absorptie van 3,5 KW en een persluchtverbruik van 270 NL/min. 

Voor meer informatie:
GNA s.r.l.
Via Progresso, 15 - z.i. Ponte Rizzoli
40064 Ozzano dell'Emilia (BO) - Italië
Tel: +39 (0)51 799226
info@gnasrl.com
www.gnasrl.com