Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: 50.000 agenten in havens en groothandelsmarkten op eerste dag van truckersstaking

De Spaanse regering heeft meer dan 50.000 politieagenten ingezet om de eerste dag van een staking van vrachtwagenchauffeurs in de gaten te houden.

Politie-eenheden zijn naar strategische locaties gestuurd, zoals de haven van Barcelona en de groothandelsmarkt voor AGF-producten in Madrid, vertelde minister van Vervoer Raquel Sanchez aan verslaggevers in Madrid. Volgens www.bnnbloomberg.ca heeft het protest tot nu toe geen grote verstoringen veroorzaakt.

De politie is ingezet om "te garanderen dat de overgrote meerderheid van de vervoerders die hun werk willen doen, dat kunnen doen", zei Sanchez.

De demonstranten, meestal zelfstandige vrachtwagenchauffeurs en vervoerders met een klein wagenpark, beweren dat de maatregelen van de regering om hen te helpen de stijgende kosten het hoofd te bieden onvoldoende zijn en dat de regels die moeten voorkomen dat zij met verlies moeten werken, niet worden nageleefd.

Een woordvoerder van MercaMadrid, de groothandelsmarkt voor levensmiddelen in de hoofdstad, zei dat de staking van de vrachtwagenchauffeurs tot dusver geen invloed heeft gehad op het verkeer.

Publicatiedatum: