Fresh Del Monte, een teler en verdeler van verse en vers gesneden groenten en fruit, heeft 2.200 ZeSTIA-units besteld van Daikan, waarvan er 10 zijn uitgerust met de CA-technologie (Controlled Atmosphere) van Daikin. Dit is de eerste bestelling van Fresh Del Monte bij Daikin. Het assortiment van de AGF-gigant bestaat onder meer uit bereide groenten en fruit, sappen, dranken, snacks en desserts die in meer dan 90 landen over de hele wereld worden verkocht.

1.700 van de units die door het Zuid-Amerikaanse regionale kantoor van Fresh Del Monte zijn verworven, zullen worden gebruikt voor de drukke handel tussen Midden-Amerika en de VS. De belangrijkste producten op die handelsroute zijn bananen en ananas, de nummers 1 en 2 in het lijstje van 's werelds meest populaire fruitsoorten.De overige 500 ZeSTIA-units zullen in 2022/2023 worden gebruikt voor de fruithandel tussen Chili en de VS, vooral bij de export van druiven, maar daarnaast ook van appelen, perziken, pruimen en blauwe bessen.

De ZeSTIA-containerkoelunit van Daikin maakt deel uit van de LXE-serie van Daikin, gelanceerd in 2001. De LXE-serie staat bekend om zijn hoge betrouwbaarheid en prestaties en de ZeSTIA-unit biedt tal van uitstekende eigenschappen en voordelen. De ZeSTIA-units zijn immers uitgerust met de unieke DC-invertertechnologie van Daikin die zorgt voor energie-efficiƫntie en aanzienlijk lagere bedrijfskosten. Het invertersysteem verandert de stroomvoorzieningsfrequentie, zorgt voor een nauwkeurige temperatuurregeling met een laag stroomverbruik en vermindert de C02-uitstoot. Op die manier draagt het bij aan het voorkomen van de opwarming van de aarde terwijl het zorgt voor nauwkeurige koelprestaties en stabiele temperaturen voor gekoelde en diepgevroren ladingen. Met andere woorden, de versheid en de hoge kwaliteit van de lading tijdens het transport worden behouden.

De gepatenteerde motor van Daikin zorgt voor motorefficiƫntie en energiebesparing. Meer dan 3 miljoen Daikin DC-invertercompressoren zijn wereldwijd geleverd sinds de lancering, wat hun prestaties, betrouwbaarheid en kwaliteit bewijst. De gebruiksvriendelijke interfaces van ZeSTIA zorgen verder voor een eenvoudige bediening en onderhoud.

"We zijn verheugd om Fresh Del Monte te verwelkomen in de Daikin Reefer-familie", aldus Robert Ferreyra, Sales & Marketing Manager voor de Amerikaanse regio bij Daikin Reefer. "De VS is een belangrijke bestemming voor de Latijns-Amerikaanse AGF. De ZeSTIA-units van Daikin zullen ervoor zorgen dat de hoogwaardige producten van Fresh Del Monte onder optimale omstandigheden worden vervoerd en aankomen als vers product, klaar voor aankoop en consumptie door de consumenten in de VS."

Voor meer informatie:
Goh Ah Huat
Daikin
ahhuat.goh@grp.daikin.co.jp