Arbeidsmigranten uit Honduras voor Spaans zachtfruitseizoen

De algemeen secretaris van telersvereniging UPA Huelva, Manuel Piedra, is samen vertegenwoordigers van andere telersorganisaties begonnen aan een vierdaags werkbezoek in Tegucigalpa (Honduras) om arbeidskrachten aan te werven die van januari tot eind juni 2023 zullen komen werken op de zachtfruitpercelen in de Spaanse provincie Huelva.

Manuel Piedra is vol goede moed. "Vorig jaar was het onze eerste ervaring in die zin en nu willen we verder met dit initiatief waarmee we de arbeidsbehoefte in ons zachtfruitseizoen volledig willen dekken."

Nieuw dit jaar is dat er ook vertegenwoordigers van de afdeling Arbeidsmigratie en Sociale Inclusie van de IOM (Internationale Organisatie voor Migratie) de Andalusische delegatie vergezellen. "De inschakeling van de IOM-technici is zeer relevant, omdat deze externe instantie, die afhankelijk is van de VN, gaat controleren of de kandidaten correct worden geïnformeerd over hun arbeids- en verblijfsomstandigheden in onze provincie", zegt Manuel Piedra.

"Op maandag 7 november vond een ontmoeting plaats met Andrea Mejía, algemeen directeur van het Programma voor Uitzendwerk van het Hondurese ministerie van Arbeid en Sociale Zekerheid, die samen met haar technisch team de selectie heeft gecoördineerd en ook de organisatie op zich heeft genomen van een tweedaagse met interviews in Tegucigalpa. Dinsdag en woensdag hebben we sollicitatiegesprekken gehouden in de kantoren van een overheidsgebouw, van acht uur 's morgens tot vier uur 's middags, zonder onderbreking. De nieuwe groep Hondurezen zal zich voegen bij de arbeiders uit Ecuador die vorig jaar al in onze provincie aan de slag waren", vertelt de algemeen secretaris van UPA Huelva.

Deze selectie wordt voor het tweede jaar uitgevoerd en komt op verzoek van UPA Huelva aan het directoraat-generaal Migratie om de aanwerving in herkomst niet alleen in Marokko te organiseren, maar ook in andere landen. "De telers uit Huelva vragen om deze maatregel, want er is een alarmerend gebrek aan arbeidskrachten. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld nauwelijks reactie gehad op de vacatures die we hebben uitgezet bij de Andalusische Arbeidsdienst. We nemen met veel enthousiasme en vertrouwen deel aan dit initiatief, we investeren er ook veel geld en uren in en we zijn naar Honduras gereisd met de vaste wil om goede resultaten te behalen en het beschikbare arbeidsaanbod voor de volgende seizoenen op te krikken", besluit Manuel Piedra.

Voor meer informatie:
UPA Andalucía
Manuel Piedra
Tel: +34 629 814 236 (Spanje)
www.upa.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.