Dit jaar had ook het appelkoninkrijk, namelijk de Italiaanse regio Trentino-Zuid-Tirol, te lijden onder het gebrek aan arbeidskrachten. Het appelseizoen kwam even in gevaar.

Het probleem van het handentekort in de AGF-sector wordt steeds zorgwekkender en teeltbedrijven en pakstations moeten vaak hun toevlucht nemen tot technologische oplossingen om dit tekort op te vangen en hun productiviteit te verhogen.

Aweta leverancier van sorteer- en verpakkingssystemen voor appelen, stelt een oplossing voor op basis van twee concepten: prestaties en eenvoud.

Als resultaat van jarenlange innovatie is de appelsorteerder Calistar een zeer geliefde machine in de branche. Alle mechanische, elektrische en elektronische componenten zijn boven de vloer ontworpen en komen niet in contact met water. Dit zorgt voor aanzienlijk minder schade of fouten die tot productiestops en onderhoudsinterventies kunnen leiden.

Dankzij Ultravision, een systeem voor het detecteren van externe defecten, en Inscan, een detectiesysteem voor de interne kwaliteit, kunnen de verpakkers bovendien rekenen op een zeer betrouwbare sortering op kwaliteit en een aanzienlijke verlaging van de personeelskosten. Maar zijn dergelijke complexe technologische systemen nog gemakkelijk te beheren? Want met het groeiende tekort aan arbeidskrachten wordt het steeds moeilijker om gespecialiseerde medewerkers te vinden om complexe lijnen aan te sturen en tegelijkertijd kan het lastig zijn om tijdens het seizoen de tijd te vinden om het personeel adequaat op te leiden. Het eenvoudig houden van de taken van de medewerkers is dan ook een must.

Daarom heeft Aweta haar machines uitgerust met een nieuwe beheersinterface die nog gebruiksvriendelijker is en luistert naar de naam Flowmaster. De interface is heel eenvoudig en intuïtief, aldus de leverancier.

Alle belangrijke informatie is zichtbaar op één scherm en de operator kan in realtime de distributie van het product zien op basis van de sorteerparameters. Het maken en bewerken van programma's en artikelen gaat snel en eenvoudig. Bovendien kunnen, wat betreft de parameters voor kwaliteitsselectie, de drempels worden gewijzigd met een simpele cursor en heeft de operator de beschikking over livebeelden die de resultaten van de wijziging laten zien. De operator kan het programma eenvoudig leren door het te gebruiken.

Op de Interpoma-beurs in Bolzano van 17 tot 19 november zal Aweta aanwezig zijn met een demo sorteermachine op stand C21 / 62. Geïnteresseerden krijgen er de gelegenheid om de eenvoud van de nieuwe Flowmaster-interface te testen.

Voor meer informatie:
Aweta
Bedrijvenpark Boezem Oost Kwakelweg 2
2641 WW Pijnacker
+31 0)88 66 88 000
aweta@aweta.nl    
www.aweta.nl