Keniaanse piloten staken: Regering zoekt alternatieven voor export

De regering van Kenia zoekt naar alternatieve methoden om ervoor te zorgen dat de cruciale export van AGF-producten doorgaat te midden van een grote pilotenstaking die in het weekend is begonnen. De Keniaanse kabinetssecretaris zei dat er plannen worden gemaakt om alternatieven voor de export te zoeken.

De tuinbouwsector heeft tot nu toe Sh200 miljoen (€1,635 miljoen) en meer verloren en er wordt dringend gezocht naar plannen om verdere verliezen te beperken. De luchtvaartmaatschappij zegt Sh 300 miljoen (€2,45 miljoen) per dag te verliezen.

Verschillende partijen hebben aangedrongen op het gebruik van alternatieve procedures voor geschillenbeslechting om het geschil tussen de piloten en de luchtvaartmaatschappij op te lossen. Ondertussen hebben telers gewaarschuwd voor banenverlies naarmate de staking langer duurt.

Bron: www.allafrica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.