Tholen - In februari dit jaar zag Agri Cooling het licht. Een nieuwe naam, maar wel met veel ervaring in de agrarische koudetechniek. Het bedrijf is eigendom van de aandeelhouders van Ventri Techniek (Peter Maljaars, Arie van Dijk en Jeroen van Kats) samen met Stijn Huysmans en de op 1 november aangetreden Stefan Huijsmans, die beiden jarenlang ervaring hebben in de koudetechniek.


Jeroen van Kats, Stefan Huismans, Peter Maljaars, Stijn Huysmans en Arie van Dijk

"Zeven jaar terug hebben wij Ventri Techniek opgericht. We zagen kansen in de markt om een totaaloplossing te bieden voor de bewaring van agrarische producten met innovatieve ventilatietechnieken voor telers en bewaarders. In de loop der jaren hebben we al vele mooie projecten mogen uitvoeren in de Nederlandse, Belgische, Duitse en Franse AGF-sector", vertelt Peter Maljaars. 

Voor de koelinstallaties werkte Ventri veelal samen met lokale koeltechnische bedrijven. “We waren op zoek naar een partner, maar kwamen er ook achter dat door de schaarste aan met name technisch personeel met affiniteit in de AGF-branche het steeds moeilijker werd om onze klanten op de juiste manier te bedienen. Toen is de wens ontstaan om de koeltechnische projecten zelf uit te gaan voeren", vertelt Peter.

"Maar wij kunnen geen koelinstallaties bouwen, vandaar dat we het contact met Stijn hebben gezocht en sinds begin november ook met Stefan. Zij hebben die ervaring wel en kennen hun weg in de Nederlandse, Belgische, Duitse maar ook de Franse agrarische sector. De schaalvergroting in de agrarische sector zet door en we merken dat ondernemers het fijn vinden om zaken te doen met bedrijven die meerdere disciplines onder één dak hebben. Zo bieden we een totaalconcept voor de bewaring aan. Inmiddels hebben we al diverse koelprojecten op basis van natuurlijke koudemiddelen en ook voor het komende jaar staan er alweer de nodige projecten op de planning."

"Telers werken jaarrond met hart en ziel voor hun gewassen. Onze passie is om ook in de bewaarfase de kwaliteit van het product maximaal te behouden. Door de veranderende weersomstandigheden en de beperking op het gebruik van kiemremmers wordt het jaarrond bewaren van AGF-producten immers steeds uitdagender. Met onze kennis zijn we op zoek naar de beste koel- en bewaaroplossingen die écht impact maken op de kwaliteit van het product. Nederland is nu onze grootste markt, maar België, Duitsland en Frankrijk zijn voor ons eveneens belangrijke markten die we willen bedienen."

"We zien dat grotere koeltechnische bedrijven vaak geen trek hebben in installaties bij de agrarische ondernemers. Juist in dat gat willen wij springen, eigenlijk hetzelfde als we zeven jaar terug met de start van Ventri Techniek hebben gedaan", vertelt Peter. "We zijn een familiaal bedrijf met beide benen in de klei van de agrarische sector. Bij ons krijgen bedrijven geen doorkiesnummer, maar een vaste contactpersoon. Het persoonlijk contact staat voorop. Het houdt niet op bij de installatie, maar daar begint de service pas en dat doen wij vanuit onze vestigingen in Dronten en Roosendaal."

"We ontwerpen klimaatvriendelijk en energie-efficiënte koeloplossingen met natuurlijke koudemiddelen als CO2, ammoniak en propaan. Duurzame technieken zijn nodig, maar moeten ook betaalbaar zijn. Samen zoeken we naar een duurzame bewaaroplossing die het beste past bij het budget. We hebben alle disciplines in huis om deze zelf te bouwen, net wat het beste bij de teler past."

Agri Cooling nodigt geïnteresseerden uit op haar stand (504) tijdens de Interpom in Kortrijk.

Voor meer informatie:
Agri Cooling
De Regge 20
8253 PG Dronten
Peter: 06-57120218
Stijn: 0032-475258806
info@agricooling.nl