Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nationale stakingsdag in België; met name vliegverkeer getroffen, hinder havens beperkt

In Belgiƫ wordt een nationale stakingsdag gehouden. Drie vakbonden hebben opgeroepen tot een landelijke actiedag, uit protest tegen de hoge energieprijzen en de dalende koopkracht. Met name het openbaar vervoer en het vliegverkeer zullen worden getroffen, zo schrijft AD.

De hinder verschilt echter per regio. Op Brussels Airport wordt naar verwachting 60 procent van de vluchten geannuleerd. Ook reizigers vanaf Charleroi, waarvandaan veel charters vertrekken, moeten rekening houden met annuleringen en vertragingen. 

De Tijd meldt dat actievoerders de toegangstunnel tot het Gentse havengebied hebben geblokkeerd. Verder kan de Volvo-fabriek op het terrein niet produceren omdat er te weinig van de medewerkers aanwezig zijn. 

Voorlopig heeft deze staking een beperkte impact op het scheepvaartverkeer in de havens van Antwerpen en Zeebrugge, zo melden zij. "Ongeveer de helft van de sleepboten van het Havenbedrijf in Antwerpen zijn operationeel. De Kallo- en Zandvlietsluis zijn momenteel uit dienst, de overige sluizen zijn operationeel. Met de aanwezige medewerkers wordt er voor gezorgd dat de bediening van de sluizen en de sleepdienst in de dokken op rechter- en linkeroever zo goed als mogelijk verloopt."

"Voorlopig is er nog weinig hinder voor de scheepvaart, 4 schepen in opvaart en 4 schepen in afvaart hebben vertraging. Als het zo verder evolueert, verwachten we dat tegen morgen alle vertragingen opgelost zullen zijn. In Zeebrugge zijn alle sleepdiensten en sluizen operationeel."

Bron: Port of Antwerp - Bruges

 

Publicatiedatum: