Tholen - Vanaf begin deze maand startte Jan Strijbos bij VH Vertical Packaging. Jan is een oudgediende in de verpakkingssector en is erg gemotiveerd om de activiteiten voor VH op te pakken. "Ik heb er heel veel zin in en krijg weer energie alsof ik 25 jaar was, hoewel dat wel even geleden is", lacht Jan. Strijbos startte in 1990 in de verpakkings-industrie bij Multipond. "Daar was ik 12 jaar actief. Daarna heb ik een jaar voor een Deens bedrijf gewerkt en vervolgens 19 jaar voor Prins Verpakkingstechniek, waarvan de laatste anderhalf jaar onder de Rovema-vlag."

"VH kende ik al zo’n 20 jaar en ik had, ondanks een soort van concurrent te zijn, altijd een goed contact met hen. Toen de vraag van Freek Jacobs, de managing director van VH, een tijdje geleden kwam om bij hen te komen werken heb ik daar eerst wel even over na moeten denken natuurlijk, maar uiteindelijk zijn we tot een akkoord gekomen om de samenwerking aan te gaan. De werkwijze van VH en de kwaliteit van de machines passen, denk ik, goed bij mij om deze uitdaging aan te gaan", verklaart Jan.

Volgens Strijbos is VH Vertical Packaging om meerdere redenen onderscheidend in de markt. "Zo blinkt de in eigen huis ontwikkelde en gebouwde verticale verpakkingsmachine Centurion uit vanwege zijn compactheid, met uiterst stabiele besturing/software, uitzonderlijk hoge uptime en bedieningsgemak. Elke operator kan binnen no-time de machine bedienen. Daarnaast vertegenwoordigt het bedrijf al jaren Velteko in de Benelux, waarmee naast de eigen Centurion een ander A-merk verpakkingsmachine met een zeer uiteenlopend scala aan verpakkingsmodellen mogelijk is. VH is al met al echt een specialist op het gebied van verticaal verpakken en wil juist klantspecifiek werken."

Eind deze maand staat Jan met VH op de aardappelbeurs in Kortrijk. "Vanuit mijn verleden heb ik veel ervaring met aardappelen, zowel ongeschild als vers of diepvries. Die ervaring kan ik nu bundelen met de kracht van VH om snel nieuwe ontwikkelingen door te kunnen voeren en de machines aan te passen op steeds weer nieuwe vragen uit de markt. Zo kunnen we meer output van een machine bieden met een beter eindresultaat qua verpakking zonder dat de operator hoogopgeleid moet zijn om de machine te bedienen."

"Er zijn met name problemen in de markt bij het verwerken van papier, een trend die nog steeds gaande is, die we met VH op kunnen lossen of minstens voor een veel beter rendement van de lijn kunnen zorgen. Dankzij de robuustheid van de machines is hierbij ook nog veel minder onderhoud nodig aan de verpakkers. Verder heeft VH voor de IQF (friet)aardappelindustrie een IQF sealsysteem ontwikkeld, genaamd OMNI seal om onderhoudsarm PE folies verwerken", vertelt Jan.

Als grootste ontwikkelingen in machineland ziet hij het verwerken van duurzame verpakkingsmaterialen. "De kunst is om de machines zodanig te ontwerpen, dat ze nagenoeg geen downtime meer hebben en er makkelijk service verleend kan worden op afstand." VH richt zich in het algemeen op de foodindustrie maar met name op de kaas/zuivel, snoep, AGF, diepvries, petfood, vlees/vis, maar kan naast al deze branches in nog heel veel meer producten ingezet worden. VH richt zich wat gebied betreft op Benelux, DACH, Frankrijk en Spanje, maar daarnaast zijn er uitwaaiers over heel de wereld, denk aan Australië, Noord- en Zuid-Amerika, China, Dubai en het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer informatie:
Jan Strijbos
VH Vertical Packaging
Marconilaan 15
6003 DD Weert
Mob: 06-57865359
j.strijbos@vhnl.com
www.vhnl.com