De nieuwste lancering van ProSeal is de CP2 - een high-speed, volledig automatisch systeem dat efficiënt energiegebruik combineert met de mogelijkheid om kratten te vullen tot 110 verpakkingen per minuut.

Met de gepatenteerde CP2 breidt ProSeal zijn assortiment verpakkers verder uit, en biedt zijn klanten, samen met zijn marktleidende traysealmachines, een complete verpakkingsoplossing.

De CP2 kan veel verschillende verpakkingsvormen verwerken; trays, potten en sandwichverpakking daarbij inbegrepen, in materialen als A-Pet, C-Pet en karton en biedt dezelfde duurzaamheid en bescherming als het bestaande assortiment van ProSeal, maar dan met een verbeterde compacte voetafdruk. Dat maakt het mogelijk de CP2 makkelijk in te passen in bestaande verpakkingslijnen en voor toepassingen waar de ruimte in de fabriek beperkt is.

Fundamenteel voor de prestaties van de CP2 is ProMotion tray-invoersysteem van ProSeal, wat de doorvoer versnelt door de bewegingen te volgen en smart buffering technologie om zo effectief de doorvoer van trays te controleren. Hierdoor kan de machine continu gevuld worden zonder te stoppen.

De CP2 heeft de flexibiliteit om nieuwe verpakkingsvormen te verwerken, zoals recyclebare en composteerbare trays. Zijn automatische reparatietechnologie zorgt voor snelle en makkelijke veranderingen, terwijl transportbanden van Quick Release (QR) snel verwijderd en vervangen kunnen worden om schoonmaken en onderhoud eenvoudiger en sneller te maken.

In lijn met het assortiment traysealmachines van ProSeal, bevat ook de CP2 veel van hun innovatieve functies. Deze omvatten de ProTect user login en het audit trail beveiligingssysteem, dat toegangsautorisatie op meerdere niveaus mogelijk maakt en biedt het volledige compatibiliteit met de ProVision OEE en de 'downtown analyzer' die realtime data van de prestaties van de machine geeft.

De aan- en afvoerbanden voor kratten kunnen op maat worden gemaakt en ontworpen voor individuele fabrieksindelingen, en de CP2 kan volledig worden geïntegreerd met aanvullende apparatuur zoals kistenopzetters, etiketteerders, printers en codeerapparaten.

"We hebben zeer positieve reacties gekregen op onze CP3 wat betreft zijn hoge prestaties en betrouwbaarheid, maar uit gesprekken met klanten blijkt ook dat velen een compactere oplossing zouden verwelkomen voor toepassingen die niet de hoge verwerkingscapaciteit vereisen die de CP3 biedt", aldus Nick Severn, Senior Control Systems Engineer bij Proseal UK.

"De CP2 voldoet aan die vraag, terwijl het nog steeds een snelle en efficiënte verpakkingsoplossing biedt om bedrijven te helpen hun maximale verwerkingscapaciteit te halen."

ProSeal is onderdeel van de JBT Corporation familie, een wereldwijd actieve leverancier van technologische oplossingen in de hoogwaardige segmenten van de voedselverwerkingsindustrie.

Voor meer informatie:
Jasper Slaghekke
Sismatec B.V. / Proseal
Postbus 441 – 7600 AK Almelo
Twentepoort Oost 8 - 7609 RG Almelo
+31 (0)546 874113
j.slaghekke@sismatec.nl 
www.sismatec.nl