Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tim Lagraauw, Ripe Fresh Packing:

"Niet het volume, maar de klant staat bij ons voorop"

Tholen - In de zomer van 2021 bundelden Farmhouse, ERP en ABC Logistics hun krachten in Ripe Fresh Packing. Met de nieuw opgerichte onderneming ontzorgt de dienstverlener volgens teamleider Tim Lagraauw inmiddels tal van exotenklanten. "We kunnen het hele traject van importeren, inklaren, op- en overslag, rijpen, sorteren, verpakken en de verdere distributie in eigen huis verzorgen."

De nieuwe locatie telt de nodige op- en overslagcellen en ook zijn er een achttal rijpcellen geïnstalleerd. Daarnaast heeft het bedrijf geïnvesteerd in een tweetal state-of-the-art Aweta-sorteerlijnen voor avocado's en mango's, die zowel de interne als externe kwaliteit selecteert. "De afgelopen maanden hebben we voor beide producten een groot databestand aangelegd met alle gebreken die onze klanten eruit gesorteerd willen hebben en daar zijn specifieke klantprogramma's uitgerold. Dit heeft enorm veel tijd en energie gekost, maar we hebben nu wel de beschikking over een gigantische database. Hiermee hebben we echt enorme stappen gezet, waardoor we de kwaliteit naar onze klanten kunnen garanderen", vertelt Tim.

"De hele economische situatie is momenteel uitdagend voor de exotenmarkt. We zien behoorlijke marktverschuivingen door de inflatie. En laten we eerlijk zijn, wanneer je kunt kiezen tussen drie komkommers voor 1 euro of één mango voor 1,50 euro dan is de keuze voor sommige consumenten snel gemaakt. Anderzijds biedt deze situatie ook weer kansen om je te onderscheiden op de markt en mooie producten op de markt te zetten", vertelt Tim. "Gelukkig zien de vooruitzichten voor 2023 er goed uit en hebben we al enkele nieuwe externe klanten kunnen aantrekken, maar we hebben nog volop uitbreidingsmogelijkheden. Wanneer de acht rijpcellen volstaan, bouwen we er meteen een aantal bij. Ook de sorteercapaciteit is geen enkel probleem. We kunnen altijd nog extra shifts gaan draaien Nieuwe klanten, klein en groot, alle klanten zijn voor RFP even waardevol en krijgen dezelfde hoge servicegarantie", aldus Tim.

Momenteel ligt de focus nog op de mango's en avocado's, maar het bedrijf is van plan haar dienstverlening de komende tijd uit te breiden naar andere producten. "We zijn een jong bedrijf, maar als team hebben we ruim dertig jaar ervaring met rijpen. Zelf heb ik bijvoorbeeld de nodige ervaring opgedaan met het rijpen van steenfruit en papaja's, maar ook voor producten als bananen, kiwi's, en jackfruit hebben we alle mogelijkheden in huis", vertelt Tim. "Vooralsnog spitsen onze activiteiten zich grotendeels toe op conventioneel fruit, maar we hebben ook ervaring in biologische producten. Wanneer zich een goede biologische partner aandient, is het goed denkbaar dat we een aparte machine specifiek voor biologisch product erbij zetten."

"We willen het onderscheid maken door echt te luisteren naar de klant om zo aan de specifieke rijpeisen te voldoen. Het nulpunt van het product bepaalt het vertrekpunt en dit brengen we zeer gedegen in kaart om zo het beste rijpplan op maat te kunnen maken. Niet de volumes, maar de klant staat voorop. Daarin willen we ons echt onderscheiden in de markt", vertelt Tim. Een andere pre voor klanten is volgens hem dat RFP als onafhankelijke dienstverlener opereert. "Wij werken in een joint venture met Best Fresh, maar houden dat strikt gescheiden en opereren echt als neutrale partij. Dat stellen klanten echt op prijs."

Ook rijpmeester Gert Lagas toont zich een enthousiast ambassadeur van RFP. "Het rijpen van avocado's en mango's is het mooiste werk wat er is. Je hebt met iedereen contact, van de keurmeesters tot de ompak en commercie. Ook de seizoenen hebben veel invloed op ons werk. Niet ieder jaar is hetzelfde qua kwaliteit en dan moet je soms net wat anders doen als dat je het laatste jaar gedaan hebt. Ik vind het een uitdaging om dan toch de perfecte mango of avocado bij de klant af te kunnen leveren. En dat kunnen wij bij RFP!"

Voor meer informatie:
Tim Lagraauw
Ripe Fresh Packing
Mob: 06-22481964 
[email protected] 
www.europeretailpacking.nl