Net als voorgaande jaren maakte de Fresh Ideas Showcase weer deel uit van IFPA's Global Produce & Floral Show. Het toonde de laatste innovaties op het gebied van productontwikkeling en consumententrends en Freshpublishers bracht ze samen in één fotoreportage.

De focus op duurzame verpakkingen en duurzame etikettering blijft, en thuiscomposteerbare verpakkingen zijn daar een belangrijk onderdeel van, met het oog op afvalvermindering. Naast de trend van afvalvermindering vinden ook steeds meer technologieën voor verlenging van de houdbaarheid hun weg naar de AGF-wereld, met verschillende technologieën, maar allemaal gericht op het langer vers houden van producten. Om consumenten in staat te stellen producten op het juiste moment te eten, werd een niet destructieve rijpheidscontrole voor avocado's gelanceerd. Er waren al dergelijke instrumenten beschikbaar op het niveau van de teler, maar maken nu ook de overstap naar het niveau van de consument.

Klik hier voor de fotoreportage.

Wat productontwikkeling betreft, neemt het aandeel van biologisch nog steeds toe, evenals de focus op gemak. Snacks die makkelijk mee te nemen zijn naar school, werk of sport. Daarnaast heeft een aantal indoorteeltbedrijven nieuwe producten geïntroduceerd, zoals saladekits en in de kas geteelde meloenen, en ook de innovatie in het segment voor in kassen geteelde bessen breidt nog steeds uit. Met een explosieve toename van de vraag lijkt er ruimte te zijn om glastuinbouwproducten aan de categorie te blijven toevoegen.