Groenten en vis in VK ingeruild voor diepvriespizza's en verwerkt vlees

Veel Britse huishoudens keren zich af van gezonder voedsel omdat de steeds toenemende inflatie hen drijft naar goedkopere bereide maaltijden. Deskundigen zijn bang dat het land zich regelrecht afkeert van gezonde voeding.

Volgens de officiële Britse consumentenprijsindex (CPI) stijgen de retailprijzen over de hele linie, maar zijn de kosten van vers voedsel veel hoger dan die van verwerkte en verpakte producten. Zo stegen de prijzen voor verse groenten in september met ongeveer 14% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, terwijl ook vers rundvlees met 14%, vis met 15%, gevogelte met 17%, eieren met 22% en magere melk met 42% stegen.

Ondertussen stegen gezouten of gerookt vlees zoals spek en spekknabbels elk met ongeveer 12%, verpakte pizza's met bijna 10%, suikerhoudende snacks zoals gummies met 6% en chocolade met iets meer dan 3%.

De koopgewoonten veranderen ook, volgens exclusieve gegevens van NielsenIQ, dat voor Reuters een mandje met 37 levensmiddelen samenstelde. Zo daalde de verkoop van verse groenten in augustus met meer dan 6% en die van vers vlees met meer dan 7%, terwijl de verkoop van snacks en snoep met bijna 4% steeg.

De gegevens onderstrepen de trend naar verwerkt voedsel die wordt geïmpliceerd door de CPI-cijfers, waarin de verkoop niet is opgenomen, met rode vlaggen als gevolg voor pleitbezorgers van de volksgezondheid.

Bron: arynews.tv


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.