"Onze missie om gezonde voeding de norm te maken is relevanter dan ooit"

BOERgondisch Rotterdam gaat winkel sluiten

Tholen - De Rotterdamse buurtsuper BOERgondisch zal aanstaande zaterdag 5 november voor het laatst haar deuren openen. Serge Knook, één van de oprichters: "In deze tijd lukt het helaas niet om een winkel van deze grootte commercieel te exploiteren. We zien een enorme stijging van de energiekosten, voor ons en voor onze klanten. De koopkracht daalt en dat zien we meteen in ons winkeltje terug. We hebben als startende ondernemers helaas nog niet voldoende vet op de botten om deze hoge kosten langere periode te dragen. Dat is heel jammer. Onze boodschap is dat mensen uiteindelijk voor hun gezondheid moeten kiezen en niet voor een hoop luxe die we in de basis helemaal niet zo hard nodig hebben. Een heleboel mensen weten dit wel, maar acteren er helaas niet naar. Dat wordt door deze macro-economische situatie weer duidelijk."

Robert-Jan en Serge voor de winkel (Zwaanshals 239 in Rotterdam). 

Serge noemt de situatie vooral heel zuur. "We wilden onze eigen voedselrevolutie op gang brengen. En hadden de hoop dat we uit dit winkeltje konden groeien, naar een nieuw concept met horeca, echt een belevingswinkel waarin we veel meer over gezondheid zouden kunnen vertellen. We moeten nu een manier vinden om terug te komen. We hebben nog niet helemaal concreet wat dat wordt, maar we komen terug."

Samenwerking
BOERgondisch Rotterdam werkte met allerlei boeren en 'makers' uit Rotterdam en omgeving samen. Waaronder ook diverse goede bekenden uit de bio-branche (onder andere Brandplant, Brandt&Levie, Belvoir Farm, Be Leaf, bio-kaasboerderij Kinderdijk, bio-kwekerij Frank de Koning, Rechtstreex, Boerderij Landzicht, Hoeve Biesland en Hoeve Rust-hoff). Serge en Robert-Jan zouden graag zien dat er wat meer samenwerkingen aangegaan worden. "Laten wij als organisaties die het goed voor hebben met de planeet, ons lichaam en ons voedselsysteem meer met elkaar samenwerken en een vuist maken tegen de gevestigde orde. Alleen dan lukt het", besluit Serge.

"Triest dat het zo moet eindigen"
Robert-Jan Piek plaatste op social media een bericht waarin hij onder meer benadrukt dat het sluiten van de winkel zeker niet het einde zal betekenen voor BOERgondisch Rotterdam. "Zaterdag 5 november is onze buurtsuper voor het laatst open! Nieuwe energietarieven laten ons geen keuze. Voor een kleine, net gestarte buurtsuper zijn de kosten niet op te brengen. Triest dat het zo moet eindigen. Vooral omdat juist nu mensen richting de ongezonde voeding worden gejaagd. Onze missie om gezonde voeding de norm te maken is relevanter dan ooit", aldus Robert-Jan. 

Hij bedankt in het bericht ook Serge en eindigt met een positieve noot. "Het was een mooi avontuur Serge Knook. We gaan bijkomen, reflecteren en werken aan nieuwe plannen. Want de winkel dicht betekent niet het einde van BOERgondisch Rotterdam."

'Dat pleur je toch nie weg'-actie
Eén van de doelstellingen van het concept is no waste. Het doel is dat alles deze week uit de winkel gaat en uiteindelijk geconsumeeerd gaat worden. Om dit te realiseren krijgen klanten woensdag en donderdag 15% korting op alles En zijn op vrijdag en zaterdag niet alleen de al bekende 'Dat pleur je toch nie weg' tassies verkrijgbaar, maar zijn er ook 'DPJTNW tassies XL' en 'DPJTNW kissies'. En men kan een 'Sociaal tassie' aanschaffen. Door 2,50 euro extra te pinnen delen Serge en Robert-Jan tassies uit aan Rotterdammers in nood. Vrijdag en zaterdag krijgen de klanten 25% korting op de rest van het assortiment. "En nou opschieten, bel je vrienden, vriendinnen, moeder, buurvrouw en broers en zussen en zorg er met z'n allen voor dat onze winkel zaterdagmiddag leeg is!", aldus Serge en Robert-Jan op facebook.

Voor meer informatie: serge@boergondischrotterdam.nl, robertjan@boergondischrotterdam.nl en www.boergondischrotterdam.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.