Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Shane Talling - Veg UK

"Er komt een goede aanvoer groenten na tekorten in de zomer"

"De groentehandel in het algemeen in het Verenigd Koninkrijk verloopt goed, maar wel uitdagend," zegt Shane Talling, directeur bedrijfsvoering en ontwikkeling bij Veg UK.

"De maten zijn klein in wortelen, uien en pompoenen als gevolg van de hete zomer en de droogte. Er zit nog veel van de koolsoorten in de grond, dus na de tekorten in de zomer is er nog een goede aanvoer. De kwaliteit is goed en nu hebben we goed weer met behoorlijke regen en zachte temperaturen, wat goede groeiomstandigheden oplevert voor de wintergewassen."

In oktober neemt de vraag doorgaans af, omdat de mensen beginnen te sparen voor Kerst. "Dat geldt dit jaar des te meer, omdat de kosten van levensonderhoud zo sterk zijn gestegen. Wij leveren voornamelijk aan de horeca en er zijn nog steeds meer mensen die afhaalmaaltijden bestellen dan uit eten gaan. De kinderen zijn deze week terug op school na de vakantie, dus de zaken zullen weer aantrekken."

De stijging van de energiekosten is ook een groot probleem, Shane zei dat ze normaal gesproken producten zoals rode en witte kool opslaan, maar dat ze zullen proberen een goed percentage van de oogst te verkopen omdat de opslagkosten meer dan 100 pond per ton extra kosten.

Voor meer informatie:
Shane Talling
Veg UK
Tel: +44(0)1304 503003
shane@veg-uk.com
www.veg-uk.com

Publicatiedatum: