Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nat4bio maakt coating om fruit te beschermen tegen microscopische bedreiging

Nat4bio is een jonge Argentijnse startup die zich richt op het dunne laagje coating dat op producten wordt aangebracht om het fruit langer te bewaren of op een later moment in de logistiek te laten rijpen.

"Het product bestaat uit twee hoofdverbindingen, die beide worden verkregen door microbiële fermentatie van inheemse en niet-GMO-stammen," vertelt medeoprichter en CEO Joaquin Fisch aan TechCrunch. "De eerste hoofdverbinding is een polymeer op basis van glucose. Het wordt gecombineerd met andere voedingsmiddelen in een zeer kleine hoeveelheid. Die hulpstoffen zijn bedoeld om de door de formulering gewenste mechanische eigenschappen te bieden, zoals viscositeit, hechting en elasticiteit van de film."

De coating beschermt de producten niet alleen tegen potentieel schadelijke microben, maar beperkt ook de uitwisseling van gassen die het rijpingsproces versnellen. Het bedrijf richt zich momenteel op producten uit Latijns-Amerika, waaronder Argentinië, Chili, Peru en mogelijk ook Mexico.

Bron: techcrunch.com
Foto: Nat4bio

Publicatiedatum: