"Exportvolumes hoger, maar prijzen lager"

Blauwe bessenseizoen in Peru op weg naar 30% groei

Peru is goed op weg om de geraamde 30% groei van de export van blauwe bessen in 2022 te bereiken, maar de prijzen dalen. Nu de export net over de helft is van de huidige piek van het seizoen, blijkt dat de export van blauwe bessen uit Peru voor het seizoen 2022 tot week 38 (25 september) met 35% is toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Volgens Noe Gutierrez, een onafhankelijke analist van het bedrijf Adoc: "De tot week 38 bijgewerkte cijfers van de Peruaanse export van blauwe bessen heeft een accumulatie van 8.453 containers dit jaar in vergelijking met de 6.059 containers die we hadden op dezelfde datum in 2021. De prijzen zijn dit seizoen lager en liggen gemiddeld op 5,5 dollar per kilogram vanaf augustus 2022."


De grafiek van Adoc toont de volumes en de dollarwaarde van de Peruaanse export van blauwe bessen tot eind september 2022.

De piek van Peru's blauwe bessenseizoen loopt van augustus tot november en is momenteel net over de helft. Het land is erin geslaagd om in het huidige seizoen nieuwe markten te bereiken, namelijk Portugal, Israël en Jordanië. De verzendingen naar deze nieuwe markten verliepen via lucht- en zeevracht.

In 2021 vertoonde de export van Peru's blauwe bessen een stijging van 20% op jaarbasis, wat dit jaar naar verwachting 30% meer zal zijn.

Voor meer informatie:
Noe Gutierrez
Adoc
Tel: + 943 721 657
ngutierrezflores43@gmail.com
www.adoc.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.