Kiwi Passion: uitstekende prognose voor komend seizoen

In week 41 gaat het verkoopseizoen van het Kiwi Passion Consortium van start, en de tweekleurige kiwi's (Gold & Red) gaan naar de belangrijkste Europese en overzeese bestemmingen. Rond november zullen de kiwi's met geel vruchtvlees, bekend onder de naam Gold Passion, volgen.

"Opbrengstramingen van onze technici, die al onze partners bezoeken, wijzen op een aanzienlijke volumestijging voor beide rassen, vergeleken met het vorige seizoen. Veel boomgaarden zijn klaar voor de oogst en het seizoen valt op door goede maten, een uitstekend drogestofgehalte en verbazingwekkende Brix-niveaus en vruchtvleeskleur," aldus Marco De Nadai, marketing- en communicatiemanager van de groep.

De eerste reacties zijn zeer positief, aangezien de consument inziet hoe goed ons fruit is. De overgrote meerderheid is duidelijk van plan ze in de toekomst opnieuw te kopen.

"We zijn er steeds meer van overtuigd dat onze rassen echt een buitengewone smaak en kleur hebben, en dat ze een groot effect kunnen hebben op de meest veeleisende markten," zegt Nicola Negri, de voorzitter van het Consortium. "En we willen deze resultaten vol enthousiasme delen met onze telers, partners en klanten over de hele wereld."

Dit jaar werd ons assortiment verrijkt met biologische Red&Gold Passion om tegemoet te komen aan de vraag vanuit de biologische handel. Wij geloven dat biologische teelt in de toekomst een belangrijk deel van onze activiteiten zal uitmaken.

We zullen ook enkele driekleurige verpakkingen testen: rode, gouden en groene kiwi's in dezelfde retailverpakking, om onze klanten een zo breed mogelijke kiwi-eetervaring te bieden.

Na een succesvol seizoen 2021-22, voor zowel telers, klanten als consumenten, blijven onze doelstellingen ongewijzigd: de markt fruit aanbieden van de hoogste kwaliteit en een onovertroffen smaak. Maar wel met veel aandacht voor de milieuthema's, niet alleen tijdens de teelt maar ook bij de keuze van het verpakkingsmateriaal.

Onze retailverpakkingen zullen 100% composteerbaar zijn, om tegemoet te komen aan de vraag van zowel klanten als consumenten.

Ons assortiment omvat, naast het losse fruit in 6-kg dozen, ook 1-laags trays, van 2,3 kg voor Red Passion en van 3 kg voor Gold passion. Daarnaast is er een 250-300 gram retailpack & karton (zie foto hieronder) dat is ontwikkeld om onze merkbekendheid te vergroten en meer toegevoegde waarde te geven bij de verkooppunten.

Gedurende de hele marketingcampagne zal ons communicatieteam actief zijn op Instagram, Facebook, TikTok en LinkedIn, door middel van een videocampagne onder het motto: 'Wat we ook doen, we doen het met liefde, bewogen door passie voor de natuur en haar vruchten.'

De belangrijkste missie van het Consortium is om de hoogste kwaliteitsstandaard te garanderen, maar het echte doel is om bij te dragen aan een beter leven, een beter milieu en ook een meer verantwoordelijke tuinbouwpraktijk.

In slechts een paar jaar heeft ons harde werk al geleid tot meer dan 150 hectare aan rode kiwi's en ongeveer 100 hectare aan gele kiwi's, waarbij 100 telers over heel Europa betrokken zijn. Tot op heden hebben we acht erkende verpakkers en een zeer ambitieus doel voor de toekomst: uitbreiden tot minstens 700 hectare.

Onder de belangrijkste Italiaanse gebieden waar onze rassen worden geteeld vallen Calabrië, Lazio, Emilia Romagna, Veneto, Marche en Basilicata.

Over Europa: wij zijn sterk vertegenwoordigd in Griekenland, Frankrijk en Portugal.

Onze snelle uitbreiding zal binnenkort enkele landen op het zuidelijk halfrond omvatten, zoals Argentinië, Chili, Uruguay, Brazilië en Zuid-Afrika, om zo onze klanten en consumenten het hele jaar door te kunnen bevoorraden.

Onze partners die de verpakking en marketing van ons fruit zullen beheren zijn:

Red Passion®
Agrilepidio, Alpha Fruit, CAMFRUIT, Cofrulleida, Del Monte, Eden Fruit, Fruitsworldwide, Greenyard Italia, Grupo Català, Heliande, CO.N.VI Vivai, Le Cerasare, Frutta Friuli, Verger Cancel.

Gold Passion®
Alpha Fruit, Del Monte, CAMFRUIT, Fruitsworldwide, Greenyard Italia, CO.N.VI Vivai, Le Cerasare, Frutta Friuli, Verger Annuleren

Voor meer informatie:
Kiwi Passion Consortium
Viale Bianca Maria, 39
20122 Milano - Italië
info@kiwipassion.it
www.kiwipassion.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.