VS: Cantaloupe oorzaak van uitbraak van Salmonella Typhimurium-infecties

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA)  heeft vastgesteld dat een uitbraak van infecties door Salmonella Typhimurium het gevolg was van besmette Cantaloupe en heeft het onderzoek beëindigd.

De Food and Drug Administration maakte op 17 augustus bekend dat er weinig informatie beschikbaar was over de uitbraak, behalve het aantal patiënten, dat momenteel 87 bedraagt. Het agentschap meldde niet de leeftijd van de patiënten of hun woonplaats.

Bij het eerste bericht waren er 44 bevestigde patiënten. De bron van de Salmonella was van 17 augustus tot 5 oktober onbekend.

De FDA is al weken bezig met traceren, testen en inspecties ter plaatse, maar maakte niet bekend welke voeding werd getraceerd. Op 5 oktober kondigde zij aan dat het onderzoek had uitgewezen dat Cantaloupe de bron van de ziekteverwekker was.

Het agentschap meldde niet of het om hele of gesneden meloenen ging. Ook werd niet bekendgemaakt om welke teler, verpakker, distributeur of retailer het ging.

"De veroorzaker van de uitbraak werd bevestigd nadat de uitbraak was beëindigd. Aangezien het product of de producten niet meer op de markt waren, was er geen blijvend risico voor de volksgezondheid en hoefde het eten van Cantaloupe niet te worden vermeden. Aanvullende informatie over deze uitbraak komt nog," aldus de FDA.

De FDA heeft niet gemeld wanneer de betrokken Cantaloupe niet langer beschikbaar was voor het publiek.

Voor meer informatie: foodsafetynews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.