Pakistaanse Kamers van Koophandel:

"Pakistan kan handel VK binnen 5 jaar naar 5,7 mld euro tillen"

Volgens president Irfan Iqbal Sheikh van de Pakistaanse Kamer van Koophandel heeft Pakistan het potentieel om zijn export naar het Verenigd Koninkrijk binnen vijf jaar op te voeren tot 5 miljard pond (5,7 mld euro), op basis van gunstige factoren zoals concurrerend geprijsde producten, een toename van de vraag naar import uit Pakistan en een stijgende trend in de contacten tussen bedrijven in de afgelopen maanden.

Sheikh verklaarde dat er een opwaartse trend is in de handel tussen Pakistan en het Verenigd Koninkrijk, en voegde eraan toe dat de vraag naar of het verzoek om invoer uit Pakistan in sectoren zoals groenten en fruit, maar ook informatietechnologiediensten, textiel, lederproducten, sportartikelen, edelstenen, juwelen en kunstvoorwerpen de laatste tijd is toegenomen, vooral na de coronapandemie.

Moazzam Ahmed Khan, de Pakistaanse Hoge Commissaris in het VK, zei dat visumversoepeling voor de zakengemeenschappen van beide partijen de sleutel is tot betere netwerken alsook handelsbezoeken en beurzen. Beide regeringen moeten samenwerken om de vereisten en de verwerkingstijd van visa te versoepelen, drong Khan aan. Hij sprak ter gelegenheid van een ontmoeting met de FPCCI-delegatie in de Pakistaanse Hoge Commissie in Londen.

Bron: thenews.com.pk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.