Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grotere Chinese havens melden groei containervolume van januari tot augustus

Chinese containerhavens hebben in de periode januari-augustus 2022 met 194,4 miljoen TEU een stijging van 4,1% gezien ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar. In dezelfde periode hebben de Chinese havens 10,24 miljard ton vervoerd, wat neerkomt op een marginale daling van 0,1% op jaarbasis.

De onderstaande grafiek toont de gegevens over de vracht- en containeroverslag van de twaalf grootste havens in China, volgens het Chinese ministerie van vervoer.
De havens van Shanghai, Ningbo & Zhoushan en Shenzhen voeren de race om de containervolumes aan met respectievelijk 31 miljoen TEU, 24 miljoen TEU en 19 miljoen TEU, terwijl Dalian, Yinkou en Lianyungang op de laatste plaats staan met respectievelijk 2,7 miljoen TEU, 2,9 miljoen TEU en 3,4 miljoen TEU.

Yinkou was de enige haven op de lijst die een daling van het containervolume op jaarbasis (-19,3%) meldde voor de periode januari-augustus 2022. Beibu Gulf, Dalian en Ningbo & Zhoushan behaalden daarentegen de grootste procentuele stijgingen met respectievelijk 20,1%, 13,7% en 10,9%.

Bron: container-news.com

Publicatiedatum: