Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nu de brandstofprijzen stijgen en de vraag afneemt

Maersk laat schepen weer op normale snelheid varen om brandstof te besparen

Maersk zal beginnen met het langzamer laten varen van hun containerschepen om de brandstofkosten te verlagen, nadat ze op volle snelheid hadden gevaren om de vraag tijdens de pandemie bij te houden. Het in Kopenhagen gevestigde bedrijf verwacht dat de vrachtvolumes over zee dit jaar vlak of lager zullen zijn, zei zijn CEO Soren Skou in een interview met Reuters Newsmaker.

Skou zei dat de vrachtprijzen dit jaar zijn beginnen te dalen, hoewel er nog steeds congestie is in de havens en wereldwijde bevoorradingsketens: "We zien nog steeds gebieden waar schepen buiten de havens wachten, evenals een gebrek aan arbeidskrachten en stakingen, met name in Europa. De situatie is dus nog niet genormaliseerd, maar wordt duidelijk beter."

"We hebben onze schepen voluit ingezet op snelheid om zoveel mogelijk vertragingen in te halen," zei hij. "Maar naarmate de zaken normaliseren, moeten we verwachten dat de schepen terugvallen naar normale snelheden. Dit is echt belangrijk voor onze brandstofefficiƫntie."

Skou verwacht een bescheiden opleving in de handel voor de komende feestdagen dit jaar te midden van de bezorgdheid over de vertragende wereldeconomie en de consumentenvraag, alhoewel de volumes aan het begin van het Kerstseizoen lager waren dan in een normaal jaar.

Bron: reuters.com

Publicatiedatum: