Britse voedselinflatie bereikt hoogste percentage ooit gemeten

Volgens gegevens van het British Retail Consortium (BRC) en de winkelprijsindex NielsenIQ bedroeg de inflatie van voedingsmiddelen in het Verenigd Koninkrijk in september 10,6 procent. Voor verse levensmiddelen steeg de inflatie tot 12,1 procent, tegen 10,5 procent in augustus, eveneens het hoogste percentage in deze categorie ooit gemeten.

BRC chief executive Helen Dickinson OBE: "Terwijl de droogte in de zomer sommige oogsten verminderde, profiteerden andere producten van de langdurige zonneschijn, waardoor de prijzen van fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en tomaten daalden."

Over het geheel genomen is de inflatie van de winkelprijzen in september versneld tot 5,7% op jaarbasis. Dit is een stijging ten opzichte van de 5,1 procent in augustus en opnieuw een record voor de winkelprijsinflatie. Verwacht wordt dat consumenten hun uitgaven de komende maanden zullen verminderen, terwijl veel winkeliers zich zorgen maken over hun eigen stijgende overheadkosten.

Dit komt doordat bedrijven als Aldi en John Lewis de afgelopen dagen hebben gezegd dat ze bereid zijn winst op te offeren om de prijzen voor het winkelend publiek concurrerend te houden.

Bron: fpcfreshtalkdaily.co.uk
Foto bron: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.