Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Egyptisch granaatappelseizoen draait op volle toeren

"De vraag naar Wonderful granaatappels is op dit moment groot"

Mohamed Elkhtib, exportmanager voor de Egyptische exporteur Zamel for Import & Export, vertelt dat er al begonnen is met de verzending van Wonderful granaatappels uit Egypte: "Het seizoen voor Wonderful granaatappels is al begonnen in Egypte, nadat de zure granaatappel 116 een grotere vraag naar fruit met een hoge brix veroorzaakte. De oogst van Wonderful granaatappels is hoger dan vorig seizoen."

Europa en Azië zijn de belangrijkste markten waarnaar Egypte deze granaatappels exporteert, legt Elkhtib uit. "De vraag naar de Wonderfuls is momenteel groot. We zien dat Europa een goede markt is voor het fruit, evenals Afrika en Azië. Kijken we naar specifieke landen, dan zijn er volop mogelijkheden in Roemenië, Frankrijk, Mauritius en Maleisië."

Ondanks de zware concurrentie van zowel Afrikaanse als Europese landen heeft Elkthib er alle vertrouwen in dat Egypte een goede kans maakt om als winnaar uit de bus te komen: "Ik denk dat in dit seizoen de grootste uitdagingen zullen komen van onze concurrenten in Marokko (voor export binnen Afrika) en Spanje en Griekenland (als het gaat om zendingen naar West-Europa). Egypte kan echter altijd concurreren op de markt dankzij de hoge kwaliteit, opslagmogelijkheden en grote hoeveelheden."

"Over het algemeen verwacht ik een goed seizoen voor de Wonderful granaatappels. Het is vorige week begonnen, terwijl nog maar 70 tot 80% de juiste kleur had, maar de vraag is groot genoeg om goed van start te gaan. Volgende week zal de eigenlijke start van het seizoen plaatsvinden, met fruit dat 100% correct van kleur is. Het einde van het seizoen zal er ook nog een solide vraag zijn, dankzij de hoge brix, waardoor het fruit geschikt is voor sappen," besluit Elkhtib.

Voor meer informatie:
Mohamed Elkhtib
Zamel for Import & Export
Tel: +201090646606
sales@zamelfruit.com   
www.zamelfruit.com    
www.linkedin.com/company/zamel-fruits/  

Publicatiedatum: