Familie achter James Bond-films beweert de naamgever te zijn van broccoli

Momenteel worden de wereldberoemde James Bond-films geproduceerd door Barbara Broccoli en haar halfbroer Michael G. Wilson. Het was Broccoli's vader, Albert R. "Cubby" Broccoli, die de oorspronkelijke producerende medeoprichter van de franchise was.

Alles goed en wel. Maar... terwijl velen misschien aannemen dat de familie Broccoli naar de groente is vernoemd, lijken zij te beweren dat het de groente is die naar hen is vernoemd. Vorige week tweette schrijver Dana Schwartz een fragment uit een interview met de LA Times uit 1989 waarin Cubby zegt: "Ik heb het gevoel dat mensen niet genoeg praten over hoe James Bond wordt geleid door de familie Broccoli, die bekend staat om broccoli. Ze zijn niet vernoemd naar broccoli, broccoli is vernoemd naar hen!"

In het originele artikel, zegt Cubby dat zijn vader Giovanni, en zijn broer, naar Long Island emigreerden vanuit Calabria rond het begin van de 20ste eeuw. Volgens Cubby stamden zij af van de Broccolis van Carrera, die voor het eerst bloemkool en koolrabi kruisten om de donkergroene groente met dikke stelen te kweken die bekend staat als "broccoli". Het was deze groente die hen in de VS in leven hield, aangezien Giovanni's broer broccoli ging telen.

Hoewel de tweet van Schwartz al snel meer dan 16.000 likes kreeg, hebben velen erop gewezen dat de oorsprong van de groente wordt betwist. Volgens Merriam-Webster's collegiale woordenboek komt het woord broccoli van het Italiaanse meervoud van broccolo, wat "de bloeiende kruin van een kool" betekent.

Bron: independent.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.