Global State of the Blueberry Industry Report 2022 gratis beschikbaar

De International Blueberry Organization (IBO) is verheugd om aan te kondigen dat haar 2022 Global State of the Blueberry Industry Report nu beschikbaar is, waardoor de sector over een essentiële informatiebron beschikt.

Nu de wereldwijde hoeveelheden verse en bewerkte highbush blauwe bessen de 1,8 mln ton naderen, biedt dit rapport een diepgaande analyse van gegevens en trends van de sector wereldwijd. Hoewel de sector als geheel unieke groeiniveaus heeft gekend, werpen gedetailleerde regionale en wereldwijde analyses licht op wat er in de praktijk gebeurt, aangezien sommige regio's aanhoudend succes in groei en vraag blijven boeken, terwijl andere worstelen in een concurrerende en rijpende sector.

Volgens gerapporteerde cijfers is China qua hoeveelheid nu 's werelds grootste leverancier van blauwe bessen, waarbij vrijwel al het fruit in eigen land wordt geconsumeerd. Na China volgen de VS, Peru, Chili en Mexico, waarbij Peru Chili verdringt op de derde plaats en Mexico Canada op de vijfde plaats. Ondertussen wordt de totale wereldwijde groei in toenemende mate niet alleen aangedreven door nieuwe aanplantingen, maar ook door opbrengstverhogingen: naar schatting kan een derde van de wereldwijde stijging worden toegeschreven aan opbrengstverhogingen.

De vraag van de consument naar steeds betere kwaliteit stimuleert innovatie door de toepassing van nieuwe genetica, teeltmethoden, behandelingen na de oogst en meer, om steeds betere blauwe bessen te leveren aan een groeiende groep consumenten.

Peter McPherson, voorzitter van de IBO: "Het Global State of the Blueberry Industry Report is een fantastisch platform ontwikkeld door het IBO om de toegang tot waardevolle informatie te vergemakkelijken en deze sector vooruit te helpen."

Cort Brazelton, hoofdredacteur en co-auteur van het rapport: "Aangezien mensen in alle delen van de waardeketen in de wereldwijde blauwe bessensector proberen beter geïnformeerde beslissingen te nemen, blijft dit rapport een essentiële hulpbron. Ik ben vooral blij dat het gratis is dankzij onze reclamesponsors. De nieuwe, op AI gebaseerde analyse van de trends in de groei van de aanplant en de groei van de opbrengst biedt een waardevolle referentie voor de verandering van het paradigma in onze sector.

Colin Fain die het team achter het rapport leidde en co-auteur is: "De publicatie van dit jaar omvat een uitgebreide dekking van 's werelds belangrijkste en nieuwere regio's, een bijgewerkte wereldwijde schatting van de teelt die richtinggevend accuraat blijkt te zijn en actuele handelsstatistieken voor elk land dat het rapport bestrijkt."

Klik hier om het rapport te bekijken.

Voor meer informatie:
www.internationalblueberry.org
info@internationalblueberry.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven