Australische telers kunnen medewerkers betalen met AGF

In Australiƫ zouden tuinbouwmedewerkers gedeeltelijk kunnen worden betaald met groenten, fruit en andere producten. De National Farmers Federation (NFF) heeft wijzigingen voorgesteld om rekening te houden met "non-monetaire voordelen" bij de registratie van loonafspraken op de werkplek.

De voorzitter van de NFF, Fiona Simson, zei dat het in aanmerking nemen van voordelen, waaronder voedsel, bij het goedkeuren van loonafspraken "transparant" zou zijn en ervoor zou zorgen "dat er van tevoren rekening mee wordt gehouden, en dat iedereen heel duidelijk is over de bedoeling van die afspraak". Simson verklaarde dat werkgevers in de land- en tuinbouwsector hun werknemers een reeks non-monetaire voordelen bieden, waaronder huisvesting, elektriciteit, voedsel en brandstof.

Het voorstel om telers toe te staan werknemers gedeeltelijk te betalen met groenten en fruit is echter onmiddellijk op verzet gestuit. Minister van Werkgelegenheid Tony Burke zei dat het idee waarschijnlijk geen doorgang zal vinden: "Ik heb mensen wel eens horen zeggen dat ze 'peanuts' betaald krijgen, maar dit is de eerste keer dat ik iemand dit echt hoor voorstellen. We sluiten geen ideeƫn uit voordat de top zelfs maar begonnen is. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik in dit geval heel wat overtuigingskracht nodig heb."

Bron: theguardian.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven