China importeert het meeste uit 'vijand' Taiwan

Taiwan is de belangrijkste leverancier van China. In het afgelopen jaar had de import van alle goederen van China een waarde van 2.700 miljard (=2,7 biljoen) dollar waarvan Taiwan met 250 miljard dollar de belangrijkste was. Zuid-Korea was de nummer twee met 213 miljard euro en Japan de nummer drie met 206 miljard. Dan volgen twee landen buiten de regio, nl. de Verenigde Staten en Australië.

De nummer zes is China?! Vorig jaar bleek China voor 157 miljard dollar goederen te 'importeren' uit Hong Kong. Dit zijn ook veel producten die vanuit China naar Hong Kong zijn 'geëxporteerd' en na bewerking weer naar het Chinese vaste land gingen.

Dan volgen Duitsland, Brazilië, Maleisië, Vietnam en Rusland. Vorig jaar importeerde China voor een waarde van bijna 80 miljard dollar uit Rusland. In het eerste kwartaal van dit jaar groeide import uit Rusland veel sterker dan de import uit andere landen.

Wereldwijd is China na de Verenigde Staten de tweede importeur. Op afstand van de grote twee is Duitsland de derde. Dan volgen Japan, Hong Kong, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland is de nummer 8.

China wereldwijd veruit grootste exporteur
China is met afstand de belangrijkste exporteur. In het afgelopen jaar had de export van China een waarde van 3.400 miljard dollar. De Verenigde Staten is de nummer twee met vlak daarachter Duitsland. Na Japan is Nederland wereldwijd de 5de (re-)exporteur met vorig jaar een goederenexport van bijna 700 miljard dollar.

China exporteert de meeste goederen naar de Verenigde Staten. Hong Kong, Japan, Zuid-Korea en Vietnam volgen daarna. Dan komt Duitsland en Nederland is de 7de afnemer van China.

Klik hier voor de achtergrondcijfers

Voor meer informatie:
Jan Kees Boon
Fruit and Vegetable Facts
www.fruitandvegetablefacts.com  
fruitvegfacts@gmail.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven