Tesco gaat bemande kassa's schrappen wegens 'gebrek aan klanten'

VK: Aldi verhoogt lonen voor magazijnmedewerkers en  nachtpremies
Aldi komt zijn recente belofte voor een marktleidende loonsverhoging voor winkelmedewerkers na door het uurloon te verhogen voor duizenden die in zijn regionale distributiecentra in het Verenigd Koninkrijk werken. Vanaf september zullen alle per uur betaalde collega's in de distributiecentra een loonsverhoging krijgen die kan oplopen tot 9% van hun vorige uurloon in januari 2022. De meeste functies in de distributiecentra zijn die van orderpickers, die een nieuw minimumloon van € 15,03 per uur zullen ontvangen.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

Spar opent zijn eerste supermarkt in Letland
Retailgigant Spar heeft zijn eerste supermarkt in Letland geopend in de stad Saldus, 120 km ten westen van Riga. In 2021 verleende Spar International een licentie om het merk in Letland te exploiteren aan S&P Logistics. De winkel van 66,8 m2 bevat onder meer een bakkerij in de winkel, maar ook levensmiddelen en versproducten.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Tesco gaat bemande kassa's schrappen wegens 'gebrek aan vraag van klanten'
Tesco lijkt voor de toekomst af te stappen van bemande kassa's en meer nadruk te leggen op zelfbediening. De vier grote supermarkten hebben gezegd dat ze de traditionele bemande kassa's gaan afschaffen wegens "een gebrek aan vraag van de klanten". Tesco heeft gezegd dat grotere zelfscan kassa's succes hebben gehad en dat de grotere zelfscan kassa's voor karretjes drie keer zo lang zijn als de standaardafmetingen, wat betekent dat er zes boodschappentassen tegelijk kunnen worden gepakt.
Bron: birminghammail.co.uk 

Too Good To Go beschikbaar in alle 107 Spar Scotlands eigen winkels
In december 2020 is Spar International een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Too Good To Go, met als doel klanten een innovatieve digitale oplossing te bieden om voedselverspilling tegen te gaan. CJ Lang & Son, groothandelaar voor Spar Schotland, zet deze beweging voort met Too Good To Go, in de hoop klanten in Schotland te inspireren en in staat te stellen om actie te ondernemen in de strijd tegen voedselverspilling.
Bron: spar-international.com 

Cyprus: Supermarkten, bezorgplatforms verhogen de inzet
Leveringsbedrijven en supermarkten passen hun bedrijfsmodel aan door nieuwe diensten te introduceren, waaronder eigen winkels die zich richten op online en thuis winkelende klanten. AlphaMega Hypermarkets heeft in de anderhalf jaar sinds de introductie van zijn eigen online bezorgdienst voortdurend terrein gewonnen op de retailmarkt, wat bevestigt dat Cypriotische consumenten meegaan in een trend die in heel Europa aan het ontstaan is. Bezorgplatforms overtuigen ook supermarkten om mee te doen, terwijl ze hun bedrijfsmodel veranderen om hun eigen online supermarkt te omvatten. Het Finse bezorgplatform Wolt wil zijn eigen supermarkt, Wolt Market, laten groeien en is op zoek naar administratief personeel, in eerste instantie in Nicosia.
Bron: financialmirror.com 

Omzet van supermarkten stijgt in het eerste kwartaal in Azië-Pacific
In 13 landen is de omzet van gemakswinkels in het eerste kwartaal van 2022 gestegen, terwijl in 10 landen sprake was van een daling, zo blijkt uit een nieuw rapport van NielsenIQ en NACS. Het rapport over de wereldwijde supermarktsector omvat 23 landen in Noord-Amerika, Europa en de regio Azië-Pacific.
Bron: esmmagazine.com 

Europese retailers doen lichten eerder uit en verkorten openingstijden om energie te besparen
Nu de energiefacturen de pan uit rijzen en de dreiging van rantsoenering toeneemt, doen sommige Europese retailers hun lichten uit en overwegen zij deze winter kortere openingstijden. Spar Oostenrijk vermindert de uren van verlichting voor winkelreclame en buiten van zijn meer dan 1.500 winkels in het hele land, zei een woordvoerder in een e-mail. Het bedrijf, dat meer dan 1,2 mln m2 winkeloppervlakte in gebruik heeft, boekte vorig jaar een retailomzet van € 8,5 mln.
Bron: reuters.com 

VK: Iceland opent nieuwe Swift conveniencewinkel in Londen
Iceland heeft zijn vijfde Swift conveniencewinkel geopend en vierde in Londen, op een 278 m2 site in het Londense Finsbury Park dat voorheen werd ingenomen door Poundland. Iceland beschrijft Swift als een geheel nieuw concept dat is ontworpen om een supermarkt te bieden met de kernwoorden "Snel. Vers. Lokaal."
Bron: talkingretail.com 

Duitsland: Metro boekt dubbelcijferige omzetgroei in derde kwartaal
Groothandelsgigant Metro heeft in het derde kwartaal van zijn boekjaar een omzetgroei van 27,2% op jaarbasis (in lokale valuta) geboekt tot € 7,9 mld. Het bedrijf schreef zijn prestaties toe aan de implementatie van de sCore-strategie, alsook aan de stijgende inflatie en de groei in het horecasegment.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven