Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Mondiale containerhavencapaciteit zal met 2,4% per jaar toenemen tot 1,38 miljard TEU in 2026"

Volgens het meest recente Global Container Terminal Operators Annual Review and Forecast rapport van Drewry heeft een wijdverspreid herstel van de containervaart in de nasleep van de pandemie de vooruitzichten voor de wereldwijde terminalcapaciteit opgedreven.

De wereldwijde containerhavencapaciteit zal naar verwachting met gemiddeld 2,4% per jaar toenemen tot 1,38 miljard TEU in 2026. De verslechterende economische en geopolitieke situatie heeft echter geleid tot een neerwaartse bijstelling van de vooruitzichten voor de vrachtvraag, en als gevolg daarvan zal de bezettingsgraad van containerhavens nu naar verwachting afnemen tot 70% in 2025, vergeleken met de prognose van 75% van vorig jaar.

Hoewel het merendeel (70%) van de GTO-investeringsplannen gericht blijft op bestaande activa, is er een opmerkelijke toename van het aantal projecten, met CMA Terminals, Hutchison en TIL die allemaal naar verwachting 4 miljoen TEU of extra capaciteit zullen toevoegen tegen 2026.

Bron: container-news.com

Publicatiedatum: