Bewaren van Poolse appelen gaat behoorlijk meer kosten

Mateusz Wajnert, salesmanager van de Poolse appelexporteur Galster, is momenteel in Vietnam om met verschillende bedrijven te spreken over het nieuwe appelseizoen. "Onze verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn vergelijkbaar met die van voorgaande jaren. We zijn van plan om goed samen te werken met de bestaande klanten, maar ook om nieuwe uitdagingen te zoeken. In de appelsector komt het erop aan om voortdurend stappen vooruit te zetten om niet achterop te raken. Daarom precies ben ik momenteel bijvoorbeeld in Vietnam. Ik bezoek er onze klanten om alles goed voor te bereiden voor het nieuwe seizoen."

Er komen dit jaar weer normale maten aan, wat een voordeel is voor de exporteur. Toch benadrukt Wajnert dat de stijgende energiekosten grote gevolgen zullen hebben voor de lange bewaring in de koelcel.

"Ik denk dat de maatvoering normaal zal zijn, net als vorig seizoen. Onze klanten verwachten maten tussen de 70-80 mm en we doen ons best om die te telen. We hebben veel vragen uit veel landen. We zijn al volop gesprekken aan het voeren met onze bestaande klanten, maar de prioriteit is nu om de appelen te plukken. Daarna zien we wel wat er gebeurt. We zijn optimistisch over het nieuwe seizoen, maar de energiekosten boezemen ons toch wat angst in. Het langdurig bewaren van de appelen in de koelcellen zal dit seizoen zeker erg duur zijn."

Galster ziet veel potentie in de Aziatische markt, ondanks de gestegen vrachtkosten. "Vietnam is bijvoorbeeld een zeer interessante markt. We hebben al ervaring met de Vietnamese markt voordat corona opdook. Tijdens de pandemie konden we weinig doen, maar op dit moment proberen we terug te komen in deze markt. Maar we mogen niet vergeten dat de vrachtkosten sindsdien verdubbeld zijn. Er is nog steeds vraag naar Poolse appelen, dus zijn we erg blij hier een paar vergaderingen te kunnen houden. We zijn optimistisch over de samenwerking met de Vietnamese bedrijven", besluit Wajnert. 

Voor meer informatie:
Mateusz Wajnert
Galster Sp. z o.o.
Tel: +48 660 042 551 (Polen)
mateusz.wajnert@galster.pl  
www.galster.pl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven