Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuwe containerlijn-route verbindt Taicang met Rotterdam

Een nieuwe containerlijnvaartroute tussen Taicang in de Oost-Chinese provincie Jiangsu en Rotterdam in Nederland is zondag van start gegaan. Het Duitse schip Wiking is het eerste containerschip dat in gebruik wordt genomen op de lijnvaartroute tussen Taicang en Rotterdam. Het meet 255,33 meter in lengte en is geladen met 2.000 TEU.

Momenteel is één reis per 16 dagen gepland op de route. Het aantal schepen zal in de toekomst toenemen en geleidelijk worden aangepast tot één reis per week, afhankelijk van de marktsituatie.

Wiking is eigendom van Tailwind Shipping Lines & Co., een dochteronderneming van de Duitse supermarktketen Lidl. Om de stabiliteit van zijn bevoorradingsketen te handhaven, heeft Lidl vier grote containerschepen gekocht en gehuurd om de lijn China-Europa te exploiteren, met tussenstops in belangrijke havens in China, Slovenië, Spanje en Nederland.

Bron: china.org.cn 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.