Nieuw pruimenclubras geintroduceerd

Een Italiaanse samenwerking in clubverband tussen Agrintesa, Sapore di Romagna en Spreafico brengt een nieuwe pruim tot leven met de handelsnaam Tasty Sweet. Het fruit heeft een ronde vorm, zoete smaak en compact vruchtvlees. De drie bedrijven hebben de exclusieve rechten op de teelt en afzet van het fruit. De planten voor de Italiaanse markt worden uitsluitend door kwekerij Vivai F.lli Zanzi vermeerderd. 

"Pruim is een belangrijk product in het zomerfruitsegment, maar de laatste jaren voldoen de rassen op de markt vaak niet aan de verwachtingen van de consument. Vandaar het project om een ras te ontwikkelen dat de identiteit van de pruim opnieuw kan bevestigen en zijn rol in het Italiaanse eetpatroon kan opwaarderen. Dat doe je met een product van superieure kwaliteit", zo kan men lezen in een gezamenlijke nota van de drie bedrijven.

De Tasty Sweet Club slaat precies die weg in: door middel van rasseninnovatie speelt het in op de vraag van een steeds meer gesegmenteerde markt, met consumenten die kiezen voor een premium assortiment en producten die zich onderscheiden op het gebied van kwaliteit, gezondheid en certificering.

Tasty Sweet is een middelvroeg ras dat de consument enkele bijzondere kenmerken biedt. Deze nieuwe pruim afkomstig van een groeikrachtige boom is immers mooi rond, heeft een opvallende paarse kleur, een half-prominente pit, zeer consistent geel vruchtvlees en is uitstekend houdbaar op de plant. In Italië rijpt Tasty Sweet rond de tweede week van juli. De pruim heeft een mooie opbrengst en is gemakkelijk in het teeltbeheer. Het ras, ontwikkeld door Zaiger Genetics USA voor IPS France, levert fruit op met een hoge Brix-waarde, namelijk tussen 18° en 20°, en zorgt voor een unieke smaakervaring.

"Tasty Sweet vind je slechts op de percelen van drie belangrijke Italiaanse teeltbedrijven: Agrintesa, Sapore di Romagna en Spreafico. De club-formule, een gesloten cyclus vanaf de vermeerdering van de planten, die exclusief wordt toevertrouwd aan Vivai F.lli Zanzi, maakt het alle deelnemende telers mogelijk een adequate vergoeding te verkrijgen die de investeringen rechtvaardigt en bijdraagt aan het voortbestaan van de teeltbedrijven."

"Tasty Sweet zal erin slagen om het idee van een pruim bij de consument te herdefiniëren en de smaakpapillen van wie haar proeft aangenaam te prikkelen", besluiten de oprichters van de club.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven