Guy Claessens, Fruit Vandepoel:

"We zijn de enige buitenlandse importeur van deze authentieke Amalfi citroenen"

Tholen - Sinds 2 jaar is Fruit Vandepoel het eerste buitenlandse bedrijf dat werkt met de echte Amalfi citroenen met blad uit Italië. "We werken hier rechtstreeks samen met de familie Amatruda, die al generaties lang deze citroenen verbouwen en verhandelen in Amalfi", vertelt Guy Claessens van Fruit Vandepoel. "Zij hebben eigen plantages aldaar, maar in Amalfi zijn ook veel tuinen met Amalfi citroenen in privébezit."

De citroenen, die op authentieke wijze worden geteeld op de bergflanken van de Amalfikust, zijn een echt paradepaardje in het assortiment van de groothandel. "De smaak en kwaliteit zijn ook dit seizoen weer uitzonderlijk goed", gaat Guy verder. "De echte Amalfi citroenen dragen het IGP-keurmerk, wat betekent dat ze een beschermde geografische aanduiding hebben. De citroenen worden op een natuurlijke wijze geteeld. Bovendien zijn ze volledig onbehandeld, waardoor het de echte citroenen zijn voor onder andere de beste limoncello."

Het seizoen van deze echte Amalfi citroenen loopt van begin maart tot en met eind september. "Tijdens het gehele seizoen zoekt de familie de mooiste citroenen uit, waarbij de beste kwaliteit vervolgens exclusief onze richting op komt", gaat Guy verder. "De tweede keuze wordt dan verkocht op de lokale markten van Rome en Milaan." Er is dan ook zeker geen sprake van massaproductie van deze authentieke citroenen. "Alles wordt manueel gedaan om de kwaliteit zo goed mogelijk te waarborgen. Zo worden ze met de hand geoogst, waarna het te voet de bergflanken wordt afgedragen in manden. Voor citroenen is een goede kwaliteit uitermate belangrijk."

Het IGP-keurmerk mag alleen gedragen worden als de citroenen daadwerkelijk in de Amalfi-regio geproduceerd worden. "Helaas zien we echter dat er veel massaproductie van deze citroenen op de markt is, die als echte Amalfi citroenen worden verkocht. In de meeste gevallen is hier echter geen sprake van de echte Amalfi IGP citroenen. Binnen de Benelux zijn deze citroenen exclusief bij ons verkrijgbaar en buiten seizoen levert Amatruda ook goede onbehandelde citroenen, waardoor we bijna jaarrond een goed product aan kunnen bieden. Deze zijn verkrijgbaar bij de betere primeurwinkels en horecagroothandels. Bovendien importeren we ook goede Ceder- en Bergamotte citroenen. We zijn altijd op zoek naar topkwaliteit en met deze citroenen hebben we dat ook op een bijzondere wijze gevonden", besluit Guy.

Voor meer informatie:
Guy Claessens
Fruit Vandepoel
Fortsesteenweg 56
2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32 (0)2241 1720
guy@fruitvandepoel.be                  
www.fruitvandepoel.be     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven