"Het percentage van 5,5cm en 6cm knoflook is hoger dan gewoonlijk"

"Chinese knoflook valt tamelijk groot uit dit seizoen"

Het nieuwe knoflookseizoen is begonnen. De eerste exportknoflook zal in juni naar overzeese markten worden verscheept. De teeltgebieden zijn nog volop bezig met het oogsten van de knoflook. De kwaliteit van het product is beter dan vorig jaar. En het percentage knoflook van 5,5 cm en 6 cm is vrij hoog. De heer Wang van Jining Shangzhuo Food sprak onlangs over de huidige omstandigheden op de exportmarkt voor knoflook.

Wang had het eerst over de omstandigheden in de teeltgebieden. "De telers in Shandong zijn momenteel klaar met de knoflookoogst en zijn begonnen met het aan de lucht drogen van de knoflook. Het weer is droog geweest, wat het drogen van de knoflook heeft vergemakkelijkt. De knoflookbollen zijn vrij groot dit seizoen, ongeveer 60%-70% van de knoflook is 5,5cm, 6cm, of zelfs groter."

Verwacht wordt dat de knoflookoogst in Shandong over ongeveer 10 dagen zal zijn voltooid. De eerste containers zullen begin juni naar overzeese markten worden geëxporteerd.

"We hebben dit jaar een overvloedige oogst gehad. Er is ook nog ongeveer 1 mln ton knoflook van vorig seizoen in reserve. Daarom wordt verwacht dat de exportprijs van knoflook zal dalen tot onder het prijsniveau van vorig jaar. De FOB-prijs voor de huidige bestellingen bedraagt ongeveer € 881, maar de werkelijke prijs zal afhangen van de verpakkingsmethode die de klanten wensen. Verschillende verpakkingsmethoden hebben verschillende kostprijzen," zei Wang.

Gevraagd naar zijn verwachtingen voor de tendensen op de exportmarkt, antwoordde Wang: "De verladingskosten vertonen sinds maart een neerwaartse tendens. De huidige kosten van verscheping tussen Qingdao en Europa bedragen ongeveer € 7885 per container. Hoewel wordt verwacht dat de scheepvaartkosten nog verder zullen dalen, zijn de pandemie en de crisis in Oekraïne nog niet voorbij en kunnen zij nog steeds gevolgen hebben voor de knoflookmarkt. Bovendien is de concurrentie op de internationale knoflookmarkt dit jaar vrij hevig."

Naast knoflook exporteert Jining Shangzhuo Food ook gember, uien, appelen en peren.

Voor meer informatie: 
Mr. Wang - Sales manager
Jining Shangzhuo Food Co., Ltd.
+8613213293300
wangjunjie@shangzhuofood.com 
www.shangzhuofood.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven