Prijs Chinese knoflook zal naar verwachting dalen

De Chinese knoflookoogst van dit jaar staat op het punt te worden afgesloten. Dit is een overvloedige oogst geweest, omdat de weersomstandigheden uitstekend waren. De knoflook is groot en de kleur en de schil zijn allebei geweldig. De totale export is min of meer gelijk aan die van vorig jaar, ongeveer 4,5 mln ton. De opbrengst per ha is dit jaar niet veel toegenomen.

In vergelijking met vorig jaar is de omvang van de nieuwe oogst veel beter. Ongeveer 10% van de oogst valt in de categorie van 50mm, terwijl 70% in de categorie van 55mm valt en de resterende 20% in de categorie van 60mm.

Verwacht wordt dat de knoflook na het drogen ten minste 60 mm groot zal zijn.

Ook de schil van de knoflook ziet er goed uit, wat erop wijst dat de productkwaliteit na verpakking uitstekend zal blijven.

De openingsprijs van knoflook was vrij laag. De arbeidskosten waren hoog, zodat de telers, in tegenstelling tot vorig jaar, zelf moesten oogsten. Maar uiteindelijk is de productkwaliteit hoog en is het verlies aan oogst gering.

De productkwaliteit van witte knoflook is vanaf het begin van het seizoen geweldig geweest en de knoflook is goed gedroogd. De witte knoflook is goed geschikt voor de export en de knoflookschil vertoont zeer goed de kenmerkende paarse blos. De binnenlandse afzet is geweldig.

"We zullen in week 22 beginnen met het verpakken van knoflook," zei een woordvoerder van Jining Arrow International Trade "We hopen dat de verzendkosten niet te veel zullen stijgen. Op basis van onze ervaring zal de knoflookprijs dit jaar veel lager zijn."

Jining Arrow International Trade is gespecialiseerd in de export van knoflook naar de Europese markt. Het bedrijf levert knoflook van hoge kwaliteit (inclusief knoflook met één teentje) en diensten op maat.

Voor meer informatie:
Abram Kong 
Jining Arrow International Trade Co., Ltd.
Room 3021,Hongxing SOHO,
NO.99 Jinyu Road, Jining City, Shandong Province, P.R.China
+86 537 298 0830 
abramkong@arrowinternational.cn 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven