Jim Ertler - Premium Fresh

"De Tasmaanse uienexport is dit seizoen nogal lastig geweest"

De uienoogst is eind maart geëindigd voor de Tasmaanse teler Premium Fresh. Aan het begin van het jaar zei Jim Ertler, Managing Director van Premium Fresh, dat ze voor dit seizoen minder hadden geplant vanwege de onzekerheden rond de verscheping - hij kreeg gelijk.

"De export is een beetje een ramp geweest door het gebrek aan materieel. Dit gold niet voor alle Australische exporteurs, het hing ervan af waarheen en van waaruit je verscheept, maar Tasmanië heeft het zwaar te verduren gehad," aldus Jim.

Positief is dat de binnenlandse prijzen redelijk waren, aangezien Queensland enkele problemen had tijdens hun seizoen dat loopt van november tot januari en de goede prijzen standhielden voor het Tasmaanse seizoen dat in januari begon, maar het valt nog te bezien hoe het allemaal zal uitpakken.

Zoals we overal zien, stijgen ook in Tasmanië en overal in Australië de inputkosten, en volgens Jim is het vrachtvervoer het belangrijkste. "Het is een groot land en de brandstofkosten zijn sterk gestegen. Onze inkoopkosten zijn met 30-40% gestegen en we hebben ook problemen met het vinden van arbeidskrachten, ondanks het feit dat we deel uitmaken van het Pacific Islander Program," besluit Jim.

Voor meer informatie:
Jim Ertler
Premium Fresh Tasmanië
Tel: +61 3649 888 88
jim.ertler@premiumfresh.com.au
www.premiumfresh.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven