Zero waste-onderneming Cream Of The Crop gaat samenwerken met Fyffes

Het zero waste-voedingsmerk Cream Of The Crop heeft bekendgemaakt dat het een officiële samenwerking met Fyffes is aangegaan, één van de grootste leveranciers van exotische AGF wereldwijd en de grootste importeur van Fairtrade-bananen in Europa. 

Fyffes stelt zich ten doel om voedselverspilling tegen 2030 met 80% te hebben teruggedrongen en het nieuwe partnerschap met Cream Of The Crop zal haar helpen deze doelstelling te verwezenlijken. 

Cream Of The Crop gaat voedselverspilling tegen door overtollige ingrediënten, die anders weggegooid zouden worden, om te zetten in zero waste-producten. Iedere maand zal Fyffes tot twee ton rijpe bananen die niet aan supermarktspecificaties voldoen uit haar rijperij in Balbriggan (Dublin) aan de onderneming van Giselle Makinde doneren. 

Om de hoeveelheden vers fruit te bewaren en verwerken zag  oprichter Giselle zich voor de tweede keer in één jaar tijd genoodzaakt om haar zero waste-onderneming in een groter pand onder te brengen. In de nieuwe moderne verwerkingsfaciliteit van Cream Of The Crop verwachten Giselle en haar team over voldoende capaciteit te beschikken om in 2022 24 ton overtollige voedingsmiddelen van de vuilnisbelt te redden. Dit is drie keer meer dan toen de onderneming begon.  

Om haar doelen dit jaar te kunnen verwezenlijken, startte Giselle de kickstarter-campagne 'Bananitas' - gemaakt van overtollige bananen', waarmee ze €14.500 hoopt in te zamelen. 

De crowdfundingactie, die nog tot 16 juni loopt, is bedoeld om de aankoop van apparatuur te financieren, waarmee Cream Of The Crop in 2022 drie maal zoveel bananen zal kunnen verwerken dan in 2021, en de introductie van een speciale zero waste-snack 'Bananitas' mogelijk te maken. 

Bananitas zijn gedroogde bananenchips met een coating van pure chocolade. De snack is glutenvrij, vegan en rijk aan vezels. Het is het eerste product van Cream Of The Crop dat landelijk verkrijgbaar zal zijn. 

Cream Of The Crop-oprichter Giselle Makinde over de exclusieve samenwerking met Fyffes: "Ik ben dolgelukkig met deze samenwerking. De hoeveelheid voedsel die wij van de vuilnisbelt redden zal echt een verschil maken. Ik hoop dat andere voedselbedrijven ook de voordelen van dit soort samenwerking gaan inzien en beseffen dat het mogelijk is om voedselverspilling tegen te gaan en tegelijk een geweldig product te creëren."

Voor meer informatie: fft.ie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven