Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
World Container Index

Spotprijzen 40ft containers zullen stabiel blijven

Drewry's samengestelde World Container Index daalde met 0,9% tot
$ 7.657,20 per 40ft container in de week van 12 mei 2022, vergeleken met het cijfer van de week ervoor. Ondanks de daling blijft de index 33,7% hoger dan een jaar geleden.

Bron: World Container Index, Drewry Supply Chain Advisors

De gemiddelde samengestelde index van de World Container Index (WCI), beoordeeld door Drewry voor het lopende jaar, bedraagt $8.768 per 40ft container, wat $5.439 hoger is dan het vijfjarig gemiddelde van $3.329 per 40ft container.

Ondertussen daalden de vrachttarieven op Shanghai - Rotterdam met 2% tot $ 9.824 per feu. Bovendien daalden de spotprijzen op Shanghai - New York met 3% tot $10.926 per 40ft container. Evenzo daalden de tarieven op de route Shanghai - Genua met 1% tot 11.736 Amerikaanse dollar en de tarieven op de route Rotterdam - Shanghai daalden tot $ 1.430 per 40ft container.

De tarieven op de routes Shanghai - Los Angeles en Los Angeles - Shanghai stegen echter elk met 1% tot respectievelijk $ 8.666 en
$ 1.286 per 40ft container.

Bovendien schommelden de tarieven op de routes Rotterdam - New York en New York - Rotterdam rond de niveaus van de voorgaande weken. Drewry verwacht dat de spotprijzen in de komende weken stabiel zullen blijven.

Bron: container-news.com

Publicatiedatum: