Lineage Logistics neemt Mandai Link Logistics over en breidt fors uit in Singapore

Lineage Logistics, een belangrijke REIT (Real Estate Investment Trust) in koelhuizen en aanbieder van logistieke oplossingen, heeft aangekondigd Mandai Link Logistics te hebben overgenomen, waarmee het bedrijf uitbreidt in Singapore. De financiële details van de transactie werden niet bekendgemaakt. 

"Mandai opende de eerste geheel geautomatiseerde koelopslag in Singapore en wordt al geruime tijd beschouwd als marktleider op het gebied van warehousing- en distributieservices," zegt Jeff Hogarth, directeur Asia Pacific bij Lineage. 

"Tan Seng Eng, de CEO van Mandai, is een visionair die een grote gok heeft genomen door al vroeg te investeren in automatisering en we zijn dan ook enorm blij dat zij bij Lineage de rol van adviseur zal blijven vervullen."

Hogarth vertelt dat het vergroten van de voetafdruk in Azië via de  belangrijke handelshub Singapore een strategische langetermijndoelstelling van Lineage was."

"De faciliteiten die Mandai te bieden heeft zullen er samen met onze technologie en innovatiekracht voor zorgen dat klanten kunnen blijven beantwoorden aan de veranderende eisen van de toeleveringsketen, zowel in Singapore als internationaal."

Mandai dient als one-stop-hub voor de distributie van voeding in Singapore en heeft een uitgebreid scala aan oplossingen te bieden, waaronder inkoop, transport en opslag. Het beschikt over een vloot van koelvrachtwagens en een faciliteit met een capaciteit van 28.000 pallets. 

De hoofdfaciliteit van Mandai is volledig geautomatiseerd en voorzien van een zonne-energie installatie en een opvangsysteem voor regenwater, waarmee de koelvrachtwagens worden gewassen. 

Hogarth zegt dat Lineage zich als internationaal geïntegreerd bedrijf bewust richtte op de verdere uitbreiding van haar aanwezigheid in de regio Azië-Pacific.

Voor meer informatie: lineagelogistics.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven