Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Vernieuwde paprika-ontkerner is een doorbraak binnen de paprikaverwerking"

De Nederlandse machinefabrikant Sormac heeft niet stilgezeten. Op de Fruit Logistica (stand D07, hal 3.1) in Berlijn presenteert het bedrijf uit Venlo maar liefst drie volledig vernieuwde machines. Hiermee geven ze een impuls aan zowel de aardappel-, wortel- als paprikamarkt.

Paprika-ontkerner PO
De vernieuwde paprika-ontkerner is een doorbraak binnen de paprikaverwerking. De machine ontsteelt, ontkernt en snijdt de paprika (indien gewenst) zowel horizontaal als verticaal. Hiermee is het de enige machine die een volledige paprika tot blokjes snijdt. Ook zijn de snijmogelijkheden voor wedges uitgebreid. Naast in 2, 4, 6, 8 en 12 wedges snijden is het nu mogelijk om de paprika in 16, 20 of zelfs 24 stukken te snijden. Hierdoor ontstaan de mooie slanke paprikareepjes die populariteit winnen als gezonde snack.

Verder is het ontkernsysteem onder de loep genomen. Het vernieuwde systeem is voorzien van sensoren waardoor iedere paprika apart wordt opgemeten. De lengte van de paprika bepaalt hoever het boormechanisme in de paprika snijdt. Hierdoor blijft de buitenkant van kleine paprika’s ongeschonden en wordt de zaadlijst van grote paprika’s toch volledig verwijderd. Deze verbetering, in combinatie met de vacuümafzuiging van de zaadlijsten zorgt voor een buitengewoon schoon eindproduct.

Het kleine broertje van de centrifuge SC-940/NextGen
De in 2021 gelanceerde SC-740/NextGen, het kleine broertje van de welbekende en geliefde SC-940/NextGen, is eveneens te bezichtigen op de stand van de machinebouwer. “De NextGen is een extreem stabiele centrifuge die delicate bladgroenten in een korte cyclustijd perfect droog”, aldus Roy Lemmen, Commercieel Directeur van Sormac.

Bovendien zijn de publieksfavorieten uit de VeggieLine zoals de bandsnijmachine, schijven- en wedgesnijder en spiraalwasser aanwezig tijdens de beurs. De productgroep VeggieLine staat bekend om zijn veelzijdige machines die zich kenmerken door een groot bedieningsgemak.

Voor meer informatie:
Sormac 
Huiskensstraat 68
NL-5916 PN Venlo
Tel: +31 (0)77 351 84 44
info@sormac.nl  
www.sormac.nl  

Publicatiedatum: