Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuwe ontkern- en snijmachine te zien op Fruit Logistica

"Wij lanceren ons nieuwe merk officieel tijdens Fruit Logistica 2022. In zekere zin keren wij terug naar onze roots, althans wat de kleur betreft: wij keren terug naar het oranjerode van het eerste logo. Onze communicatieclaim is ook veranderd: we zijn nu ‘de bewakers van uw producten’. Wij willen de boodschap overbrengen dat wat in onze productielijnen wordt verwerkt, een toegevoegde waarde heeft voor het eindproduct. Daarmee verschuiven we naar een ander perspectief en slaan we een schakel over in de keten, namelijk van onze klant naar de klant van onze klant", zegt Giovanni Naddeo, directeur van Naddeo Technologies uit Scafati (Salerno).

Het is een bedrijf dat innovatieve, full-service oplossingen op maat ontwerpt en vervaardigt voor bedrijven die actief zijn in de AGF-sector, met name voor snijderijen. "Er hebben zich belangrijke veranderingen voorgedaan bij onze Italiaanse concurrenten en wij zijn van mening dat een herpositionering van ons merk op dit moment de beste keuze is."

Nieuwe automatische ontkernmachine
"Wij ontwerpen, ontwikkelen en produceren technologisch geavanceerde machines en systemen voor de verwerking van groenten. Tijdens de beurs in Berlijn presenteren wij ook de nieuwe automatische ontkernmachine voor ijsbergsla en radicchio, waarmee de kern kan worden verwijderd en het gewas in plakjes kan worden gesneden."

"Tot de voordelen van deze machine behoren de kleinere afmetingen (4,00x1,5x2,7 meter), een productiecapaciteit van 800-900 kernen per uur, minder afval en een laag energieverbruik, wat met de stijgende energieprijzen van de laatste periode een vrij belangrijk aspect is. De machine beschikt ook over de mogelijkheid van interconnectie met bedrijfsbeheersystemen en de mogelijkheid om productgegevens in realtime te verkrijgen. Dit zorgt voor een doorlopend rendement", vervolgt Naddeo.

"De medewerker positioneert het gewas op een transportband, die voorzien is van de juiste sleuven, om het product naar boven gericht te houden. Om het centreren van het product te vergemakkelijken, is de machine uitgerust met een lasersensor die het referentiepunt voor de juiste positionering identificeert. Eenmaal in de kernsnijzone aangekomen, verwijdert een roterende kop met een rollend mes de kern en werpt deze uit."

Nadat de kern is verwijderd, kan het gewas in vier segmenten worden gesneden. "Dankzij een elektronische sensor op de snijkop is het mogelijk de beweging van het mes te bepalen en zo het afval te minimaliseren."

Naddeo Technologies is bezig met nieuwe projecten. "Door de pandemie is het eigenlijk langzamer gegaan, maar tegen het einde van het jaar of begin 2023 zullen we meer innovaties presenteren."

Australië: een veelbelovende markt, zelfs tijdens de pandemie
"We zijn goed gepositioneerd op de Australische en Nieuw-Zeelandse markten, waar de Covid-19-gerelateerde uitbraak beter lijkt te worden aangepakt. Deze markten hebben goed gereageerd, zelfs tijdens de uitzonderlijke situatie van de afgelopen twee jaar. Nieuw-Zeeland is een klein land dat floreert op het gebied van toerisme, en hoewel de verkoop in het segment voor AGF-producten te lijden heeft gehad onder het coronavirus en de lockdowns, zijn we erin geslaagd om winstgevende zakenrelaties te onderhouden."

Stijgende kosten en oorlog in Oekraïne
De stijgende vaste kosten, de grondstoffentekorten en de oorlog in Oekraïne zorgen voor een gevoel van wereldwijde onzekerheid. "We sturen orderbevestigingen met minstens een week vertraging in vergelijking met vroeger. De onderhandelingsfase is ook veranderd. Vroeger deden we een aanbod, onderhandelden we over het tarief, stelden we een prijs vast en plaatsten we vervolgens de bestelling. Tegenwoordig moet de leverancier, wanneer hij eenmaal over de prijs heeft onderhandeld en deze heeft vastgesteld, de kosten bevestigen waarop wij de offerte hebben gebaseerd. Het zijn echter de leveringstermijnen van de grondstoffen die het verschil maken. Daarom hebben wij langere leveringstermijnen voor onze systemen, hetgeen ons ook blootstelt aan een groter economisch risico. Ook de transportkosten zijn met 30% gestegen", concludeerde Giovanni Naddeo.

Tot slot had de onderneming ook te maken met de blokkade van het Swift-betalingssysteem in Wit-Rusland, dat centraal staat in de Russisch-Oekraïense kwestie.

Naddeo Technologies zal aanwezig zijn op Fruit Logistica, van 5 tot 7 april 2022, in Hal 3.1/Stand B-12.

Voor meer informatie
Giovanni Naddeo
Naddeo Technologies Srl
Via delle Industrie, snc
84018 Scafati (SA) - Italië
+39 081 8636363
info@naddeotech.com
www.naddeotech.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven