Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met ingang van 1 februari nieuwe Hygiënecode voor AGF-detailhandel

Steeds meer AGF-specialisten zijn zelf aan de slag gegaan met het maken van verse maaltijden. Hierop is de Hygienecode voor de AGF-detailhandel nu aangepast. De ingangsdatum is 1 februari 2022, waarbij er een overgangstermijn wordt gehanteerd van drie maanden. 

"ADN heeft er, samen met de NVWA, veel tijd en energie in gestoken om de bestaande Hygiënecode te herzien en te actualiseren. Dat heeft een prachtig nieuw document opgeleverd waar we trots op zijn. Vervolgens hebben we lang moeten wachten op de handtekening van de (nieuwe) minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: Ernst Kuipers. Maar vandaag is het verlossende bericht ontvangen dat de handtekening is gezet en daarmee de nieuwe Hygiënecode officieel is goedgekeurd", aldus de branchevereniging. 

Leden van ADN kunnen de nieuwe Hygiënecode gratis downloaden via de website van ADN. Niet leden betalen 150 euro ex. btw.

Op belangrijke onderdelen is een uitbreiding opgenomen in de nieuwe code. ADN ondersteunt in samenwerking met Normec Foodcare ondernemers bij de implementatie van de code. Om de basis van de nieuwe Hygiënecode uit te leggen is een onlinetraining (e-learning) ontwikkeld. Daarnaast worden trainingen aangeboden en is er begeleiding op de winkelvloer bij het opzetten van een hygiënebeleid voor winkels. Normec ondersteunt hierbij, in verschillende stappen, d.m.v. inspecties en rapportages. 

Voor meer informatie:
AGF Detailhandel Nederland (ADN)
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
+31 (0)318 440 222 (keuze 4)
info@agfdetailhandel.nl    
www.agfdetailhandel.nl     

Publicatiedatum: