Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stuart Payne van GP Graders:

gpVision wordt verder ontwikkeld voor nieuwe fruitsoorten

Een van de hoogtepunten voor machinebouwer GP Graders was dit jaar de installatie van de MultiView-camera bij een tomatenteler in het Australische Bundaberg.

"Bundaberg is absoluut een van de hoogtepunten geweest voor GP Graders in 2021. We hebben fantastische resultaten behaald met enorme volumes cherry- en minipruimtomaten en we hebben de kans gehad om uitgebreide testen uit te voeren met een aantal nieuwe technologie├źn waaraan we werken," zei Stuart Payne, directeur van GP Graders. "De klant is ook erg blij met de resultaten en begin 2022 installeren we er nog een bijkomende 6-baans sorteermachine."

De MultiView is enorm populair geworden, met name in Chili, waar GP Graders het camerasysteem nu heeft draaien op 5 sorteermachines. Het wordt ook gebruikt op een aantal sorteermachines voor cherrytomaten, op een enorm grote lijn voor steenfruit in het Australische Victoria en op een kersensorteermachine in de VS.

"Tot nu toe hebben we al onze aandacht gericht op kersen, kleine tomaten, pruimen, perziken en nectarines, maar druiven is het volgende product waarmee we aan de slag willen."

"Ons gpVision systeem heeft het fantastisch gedaan en in de afgelopen jaren is de interesse in deze sorteertechnologie voortdurend gegroeid. Met een gepatenteerd systeem dat perfect is afgestemd op onze machines kunnen we betere sorteerresultaten garanderen. Met honderden lijnen die al op gpVision werken en ruim 200 in de planning voor 2022 vallen we op en hebben we al een mooie reputatie opgebouwd."Europees partnerschap
In 2020 is GP Graders een samenwerking aangegaan met het in Warschau gevestigde Milbor. "Ze hebben precies de juiste aanpak, namelijk zeer service- en ondersteuningsgericht. Ze zorgen voor de opslag van onze onderdelen in Europa, voor verzending op dezelfde dag en voor lokale technische ondersteuning. De relatie met Milbor is tot nu toe steeds uitstekend geweest. Ze zijn proactief en het is een geweldig bedrijf om mee samen te werken. We waren dan ook bijzonder trots toen we in november van dit jaar een prachtige 8L Blueberry Grader naar Polen konden verzenden. Er is zojuist nog een 8L Blueberry Grader besteld, waarmee de leidinggevende positie van GP Graders als leverancier van blauwe bessen soorteertechnologie nog verder wordt versterkt."

De meeste bedrijven zijn dit jaar getroffen door de wereldwijde logistieke belemmeringen en ook GP Graders ontsnapte niet aan het probleem.

"We hebben hoge kosten, vertragingen en annuleringen gezien, kortom, dezelfde uitdagingen die bijna elk bedrijf dat internationaal actief is het hoofd moest bieden. Gelukkig hebben we goede relaties met onze logistieke partners en leveranciers en hebben we echt grote problemen kunnen vermijden. Maar het brengt zeker extra kopzorgen met zich mee."Wat staat er in 2022 op het programma?
"In 2022 zullen we gpVision verder ontwikkelen voor nieuwe fruitsoorten. We zullen ook blijven focussen op onze traceerbaarheidsoplossing die in gpVision is geïntegreerd. Onze klanten kunnen nieuwe releases verwachten en de verdere uitrol van onze gebruiksvriendelijke interface. Het draait allemaal om technologie in 2022!"

Voor meer informatie:
Stuart Payne
GP Graders
Tel: +61 3 9585 9444
[email protected]     
www.gpgraders.com     

Publicatiedatum: