Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jumbo en NOC*NSF starten partnership voor gezonde voeding en sport

Jumbo en NOC*NSF zijn een verregaande samenwerking aangegaan op het gebied van gezonde voeding en sport. Het doel van deze samenwerking is sporters helpen gezonder te leven en beter te presteren.

De partijen hebben hiervoor een nieuw leerprogramma over voeding, gezondheid en sport ontwikkeld voor trainers en coaches: Jumbo Foodcamp. Vanaf volgend jaar kan de Jumbo Foodcamp-module worden ingezet bij alle ruim 25.000 Nederlandse sportverenigingen die via de sportbonden zijn aangesloten bij NOC*NSF. 

Jumbo wil lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken en daarmee iedereen helpen met een gezondere leefstijl. Zo maakt Jumbo onder meer haar huismerkproducten steeds gezonder en is er volop aandacht en inspiratie voor het eten van voldoende groenten en fruit. Om iedereen te helpen en te inspireren gezonder te eten en (meer) te bewegen wordt onder andere de Jumbo Foodcoach-app ingezet, die mede is ontwikkeld met behulp van de topsportexpertise van NOC*NSF en het professionele schaats- en wielerteam van Jumbo-Visma.

De ervaringen met de Jumbo Foodcoach-app zijn nu verwerkt in een nieuw leerprogramma: Jumbo Foodcamp. Deze module wordt toegevoegd aan de bestaande leerprogramma’s die NOC*NSF en de sportbonden aan hun verenigingen aanbieden.

Gezonde sportomgeving
Met Foodcamp willen Jumbo en NOC*NSF trainers, coaches, kantinemedewerkers en bestuurders van sportclubs ondersteunen bij het creëren van een gezonde sportomgeving. Zodat hun sporters bewuster omgaan met voeding voor, tijdens en na het sporten. Dus óók wat sporters thuis, op school of op hun werk eten voordat ze gaan trainen of juist daarna. 

De Jumbo Foodcamp-trainingsmodule duurt twaalf weken en bestaat uit diverse sessies over voeding en bewegen. Eén sessie is in een lokale Jumbo-winkel zodat meteen kennis kan worden gemaakt met de producten. Trainers van sportclubs krijgen zo praktische inzichten over het belang van gezonde voeding en leren hoe ze sporters het beste op dit gebied kunnen adviseren.

Kennis delen
"Met deze prachtige samenwerking onderstrepen we onze ambitie om iedereen te helpen met een gezondere levensstijl", zegt Colette Cloosterman-van Eerd, CCO bij Jumbo. "Samen met NOC*NSF kunnen we onze kennis over sport en voeding met sportverenigingen in heel Nederland delen en gezond eten en bewegen nog leuker maken."

"We voegen Jumbo Foodcamp toe aan onze leerprogramma’s, omdat we er van overtuigd zijn dat deze kennis zeer waardevol is voor lokale sportverenigingen", zegt Marc van den Tweel, algemeen directeur bij NOC*NSF. "We leren trainers al meer over onderwerpen als coachen, bewegen en psychologie. Daar voegen we nu het zeer belangrijke aspect voeding aan toe. Met dit nieuwe programma willen we sporters nog meer sportplezier laten beleven door hen beter te adviseren over de juiste voeding op het juiste moment."

Jumbo Foodcoach app
Jumbo Foodcoach is een initiatief om topsporters en amateursporters, maar uiteindelijk iedereen, te helpen met het maken van bewuste, verantwoorde en lekkere voedingskeuzes. Door mensen op een leuke manier met kleine stapjes te helpen richting een gezondere levensstijl. De bijbehorende app is ontwikkeld in samenwerking met voetbalvereniging PSV en Team Jumbo-Visma en wordt al gebruikt door fanatieke wielrenners, hardlopers, teamsporters en fitnessers. Binnenkort is de Jumbo Foodcoach app beschikbaar voor iedereen.

Bron: NOC*NSF

Publicatiedatum: